Izvor:
31.03.2017 u 21:03
0

ZA SVE RODITELJE LOŠIH ĐAKA: Uspeh u školi nije merilo inteligencije!

Autori knjige "Vodič za bolji uspeh u školi" su na osnovu studije koju su sproveli zaključili da je odsustvo pažnje glavni uzrok loših ocena, a ne manjak "pameti"

U društvu, ali i u mnogim školama vlada mišljenje da su dobri đaci inteligentni, a loši nisu.

To je pogrešno, jer je za uspeh potrebno mnogo više od inteligencije, a za neuspeh mnogo više od njenog manjka – tvrde dečji neuropsiholog Ron Šomski, pedagog Suzan M. Islaskoks i nastavnik Rob Bel.

Autori knjige "Vodič za bolji uspeh u školi" su na osnovu studije koju su sproveli zaključili da je odsustvo pažnje glavni uzrok loših ocena, a ne manjak "pameti". Na "plastičnom" primeru objašnjavaju:

Uzmimo, na primer, domaći iz matematike. Možete da budete genije svih vremena. To je odlično, ali ako ne uradite domaći, dobićete jedinicu. A da biste ga uradili, potrebno je mnogo više od znanja. Morate da planirate i da odvojite dovoljno vremena za rad, isključite ekrane, bacite se na posao, ostanete usredsređeni, ne gubite koncentraciju… Za to su potrebne veštine pažnje ili usredsređivanja.

novosti.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter