Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
23.12.2023 u 19:39
0

TOPLI PRAZNIČNI NAPICI: Idealni su za hladne zimske večeri

Nekoliko toplih napitaka koje lako možete napraviti, idealni su za zagrevanje tela i atmosfere u danima praznika.

Ovi topli napici će vam ulepšati hladne praznične dane:

Kuvano vino

Kuvano vino je klasično praznično piće koje se priprema od crvenog vina, šećera, začina poput cimeta, klinčića i kore pomorandže ili limuna.

Toplo je i mirisno, stvara prijatan osećaj i često se poslužuje na božićnim sajmovima širom Evrope.

Pixabay

Egnog

Egnog je tradicionalno američko piće koje se često konzumira tokom praznika. Sastoji se od mleka, jaja, šećera i začina poput muškatnog oraščića.

Često se poslužuje sa dodatkom alkohola poput rume ili burbona.

Čaj od nane

Čaj od nane osvežava i nema kalorija. Veruje se da su potencijalne zdravstvene dobrobiti nane povezane sa antioksidativnim i protivupalnim svojstvima nane.

Ovaj čaj može da se pije topao ili hladan.

Vruća čokolada

Vruća čokolada uvek je dobrodošla tokom hladnih zimskih dana, a tokom praznika može joj se dodati mrvljena čokolada ili keks, šlag, cimet i vanila.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira svojom snažnom aromom i toplim pikantnim ukusom je odlična opcija za one koji traže praznični napitak bez kalorija.

Koren đumbira koristi se za lečenje uobičajenih stanja poput mučnine, povraćanja, prehlade i glavobolje. Đumbir ima antioksidativna, protivupalna i antimikrobna svojstva.

Možete napraviti i čaj od svežeg đumbira. Da biste to učinili, jednostavno oljuštite i tanko iseckajte mali komadić korena đumbira.

Dodajte izrezani đumbir u šolju ključale vode i kuvajte 5-10 minuta. Procedite čaj i dodajte isceđeni sveži limun. Koktel od penušavog vina i grejpfruta. Ovaj osvežavajući koktel kombinuje luksuz penušavog vina sa slatkim i kiselim ukusom svežeg soka od grejpfruta.

KOLIKO KAFE DNEVNO JE PREVIŠE: Konzumacija kofeina bezbedna je samo do određene tačke

Sastojci

1 čaša penušavog vina
1/2 šolje sveže ceđenog soka od grejpfruta
1 kašičica meda (opciono)
kriška grejpfruta za ukras

Priprema

U čašu za šampanjac sipajte sveže ceđeni sok od grejpfruta. Ako želite malo slađi ukus, dodajte kašičicu meda i lagano mešajte dok se med ne rastvori.

Prelijte sok od grejpfruta ohlađenim penušavim vinom.

Dodajte krišku svežeg grejpfruta na ivicu čaše ili kao ukras unutar pića. Koktel poslužite odmah dok je penušavo vino još sveže.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter