Izvor: Blicžena
04.11.2023 u 16:12
0

UHVATIO VAS JE JESENJI UMOR? Ovaj kakao napitak će vas razbuditi i poboljšati vam raspoloženje

Napitak koji poboljšava raspoloženje

Ako vas je uhvatio jesenju umor i nemate koncentraciju – tu je kakao koji podstiče pažnju, koncentraciju i pamćenje. O ovome ništa nismo znali, no, nutricionistkinja Sara Sušec otkrila nam je u čemu se zapravo radi.

Prema nejnim rečima, kakao pomaže u poboljšanju raspoloženja, smanjenju stresa i podržava zdravu funkciju srca. Kakao je izvor magnezijuma, gvožđa i vlakana! Sadrži i veliki broj antioksidanasa koji štite organizam od slobodnih radikala i jačaju imunitet. Zbog malog udela šećera i zbog toga što deluje stimulativno na pankreas i na lučenjie insulina preporučuje se osobama sa dijabetesom za regulaciju šećera u krvi.

Efikasna je terapija kakao prahom protiv anemije – malokrvnosti – jer je bogat gozotem. U kombinaciji sa medom kakao popravlja narušenu krvnu sliku, ledi anemiju i stomačne tegobe.

Dole u videu pogledajte kako da pripremite ovaj savršen napitak.

  • Jedna kasicica kakaa,
  • 250ml biljnog mleka bez dodatog secera ili vode,
  • malo cajlonskog cimeta,
  • pola kasicice agave po zelji.

Priprema:

Sve sastojke sjediniti i skuvati. Sačekati da se malo ohladi i popiti.

Može se koristiti i u trudnoći. Takođe, s obzirom na to da je bogat potrebnim vitaminima i mineralima, može se koristiti kod različitih dijeta i za mršavljenje.

Kakao reguliše probavu, rad želuca i pruža osećaj sitosti, pa smanjuje potrebu za unosom hrane. Iz tih razloga značajan je za regulaciju telesne težine.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter