parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Potpisan prvi MEMORANDUM Srpske firme INVEJ i ALBANSKE PRIVREDNE KOMORE! (VIDEO)

Predstavnici poslovnog sistema “Invej” i srpsko-albanske, odnosno albansko-srpske poslovne komore, potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji. Kako za Telemaster kažu predstavnici te dve komore, to je, posle dužeg vremena, prvi veliki sporazum - kako po obimu tako i po značaju - između privrednih subjekata Srbije i Albanije. Taj Memorandum će, ne samo otvoriti vrata dalje privredne saradnje dve zemlje, već će doprineti i opštem poboljšanju međudržavnih odnosa.

Od 2015te, kada su oformljene poslovne komore Srbije i Albanije, pa sve do danas, predstavnici obe strane preduzeli su značajne korake kako bi ostvarili glavni cilj – produbljivanje ekonomskih odnosa dve zemlje.

Kako kaže predsednik Albansko – Srspke poslovne komore, Vladimir Cuka, albanska strana je izuzetno zadovoljna tom  saradnjom, a potpisivanje Memoranduma vidi kao istorijski trenutak.  

- Ovo je veoma važan dan za obe države. Tome u prilog ide i susret dve Vlade i privrednika Srbije i Albanije u Nišu. Zaista - istorijski dan za ovaj deo Balkana. Sada se otvaraju vrata za naš zajednički nastup ne samo u Evropskoj Uniji, već i šire, a siguran sam da ćemo kroz privrednu saradnju ubrzati i put naše dve zemlje ka članstvu u evropskoj porodici- rekao je Vladimir Cuka, predsednik Albankso – Srpske poslovne komore.

Predsednici komora ocenjuju i da su ekonomski i politički odnosi Srbije i Albanije presudni ne samo za budućnost dve zemlje, već i za ceo region. 

Pogledajte: 

HappyTv.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vesti



Podeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Parovi - Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Glamur Specijal
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Žurka
02:30 Parovi - Live