Izvor:
01.08.2018 u 20:00
0

CRVENA ZVEZDA DEKLASIRALA SUDUVU 0:2: Crveno-beli korak bliži Ligi šampiona!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Suduvu i u revanšu u Marijampolju 2:0 (2:0) i overili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-bele sada još dve prepreke dele od ulaska u grupnu fazu elitnog takmičenja, a prva naredna je Spartak iz Trnave, sa kojim će se sastati 7. ili 8. avgusta u Beogradu i 14. avgusta u Slovačkoj.

Zvezda će u ponedeljak posle žreba saznati i ko će joj biti rival u plej-ofu, ako eliminišu Spartak. Izabranici trenera Vladana Milojevića do šeste pobede u sezoni u isto toliko utakmica, sve bez primljenog gola, došli su rutinski.

Šef crveno-bele struke je napravio samo jednu izmenu u sastavu u odnosu na prvi meč sa istim rivalom, pa je umesto Ebesilija ukazao šansu Srniću. Zvezda je od starta preuzela konce igre u svoje ruke, brzo povela, preko El Fardu Bena već u osmom minudu, a kada je u 38. Nemanja Radonjić i treći put u dve utakmice savladao golmana Suduve Ivana Karduma stavljena je tačka na ovaj dvomeč.

Ben je postigao evrogol. Primio je loptu, napravio nekoliko koraka sa njom, a onda sa 25 metara precizno šutirao. Lopta je o stativu skliznula u mrežu. Velike zasluge za Radonjićev gol pripadaju Nenadu Krstičiću, koji je presekao loptu, povukao napad, a onda odlično proigrao reprezentativca Srbije, kome nije bilo teško da zatrese mrežu. Mogao je Radonjić da postigne još jedan gol, ali je njegov šut iz neposredne blizine u poslednjim trenucima prvog poluvremena zaustavio golman Kardum.

Domaći fudbaleri su se trudili da makar ublaže poraz, ali nisu uspeli da ugroze gol Milana Borjana. Zvezda je u drugom poluvremenu svesno umrtvila igru i meč privela kraju. Crveno-bele pre duela sa Spartakom iz Trnave očekuje prvenstveni meč za vikend, kada gostuju Voždovcu.

Pobednik dvomeča između srpskog i slovačkog šampiona ne samo da će doći na korak od Lige šampiona, već obezbeđuje evropsku jesen, odnosno učešće makar u Ligi Evrope.

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE: SUDUVA – CRVENA ZVEZDA 0:2

90+3 – Kraj utakmice – Crvena zvezda je u trećem kolu!

90+1 minut Najbolja prilika za Suduvu na meču!

90. minut Oštar start Stojkovića. Desni bek je izgubio loptu na sredini i oštro startovao na protivnika, ali je prošao bez kazne.

86. minut – Stojiljković ponovo kratak. Dobro dodavanje dobio je napadač Zvezde iza odbrane rivala, bio je zamalo kratak i nije uspeo da je iskontroliše.

85. minut – Ebesilio je oprobao udarac sa distance, lopta je otišla preko gola.

81. minut Radonjić se preselio se na desni bok, lepo ubacio u kazneni prostor, ali Stojiljković nije mogao do lopte.

77. minut – Brzo reaguje i kolega na drugoj strani. Matulevičijus je završio svoje, a u igri je sada Asevedo.

76. minut – Poslednja izmena u Zvezdi – Ebesilio umesto Srnića.

75. minut – ŠANSA za SUDUVU! Verbickas je naleteo na loptu na desetak metara od gola, pokušao je u padu, ali neprecizno.

70. minut – Zvezda je u potpunosti umrtvila ritam.

68. minut – Još jedna izmena, druga i u Suduvi – Belorus Vitalij Gajdovčik menja Živanovića.

66. minut – Nova izmena, Rodić van terena. Levi bek Zvezde ide na odmor, a umesto njega ulazi Marko Gobeljić.

65. minut Verbickas je ostao usamljen na desnoj strani, vratio povratnu do Giljermea koji je dolazio na ivicu kaznenog prostora, ali je promašio loptu. Zvezda je imala sreće.

60. minut – Prve izmene na utakmici. Domaćio trener ubacuje Kasparavičijusa umesto Jezevičijusa, a odmah odgovara i Vladan Milojević. Nikola Stojiljković će odigrati poslednjih pola sata umesto Milića.

57. minut – Zvezda obara ritam. Momci u plavim dresovima čuvaju loptu na svojoj polovini, u igru je često uključen i golman Borjan, pa je očigledna namera da se umrtvi ritam.

53. minut – Suduva ofanzivnija u drugom poluvremenu. Sisilija je lepo odložio do Verbickasa koji sa 20 metara šutira preko gola.

47. minut – Posle centaršuta sa desne strane, igrač Suduve je bio najviši na drugoj stativi, ali njegov udarac glavom lako kupi Borjan.

46. minut – Počelo drugo poluvreme u Litvaniji

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Suduva – Zvezda 0:2

45+1. minut – ŠANSA za ZVEZDU! Na centaršut sa desne strana Radonjić je usamljen na "drugoj stativi" šutirao, ali je golman Suduve odbranio.

45. minut – Jedan minut nadoknade u prvom poluvremenu.

44. minut – Lep dupli pas Sisilije i Verbickasa, napadač Suduve je pokušao da ubaci iz mrtvog ugla, ali je Borjan bio na mestu.

41. minut – Krilni napadač je "prodao" strašan dribling čuvaru, vratio povratnu do Milića kojem je falilo malo vremena da postigne treći pogodak.

38. minut – GOOOL!! Radonjić!! Njegov treći gol u ovom dvomeču. Krstičić je oduzeo loptu domaćem igraču, krenuo napred, a onda sjajno asistirao Radonjiću, koji je izvršio rutinsku egzekuciju.

32. minut Malo više prostora Vezevičijus je dobio na levom boku – namestio je loptu na desnu nogu, gađao suprotni ugao i zamalo bio neprecizan. Zvezda je imala sreće.

23. minut – Radonjić je sa levog krila ušao u sredinu, onda je šutirao sa 20-ak metara, ali pore gola.

13. minut – ŠANSA za SUDUVU! Posle kornera, stvorila se gužva pred golom Borjana, ali je Stojković otklonio opasnost.

11. minut – Posle solo prodora Radonjića, lopta se odbila do Milića, on je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

8. minut GOOOL!!! (0:1) Ben sa 25 metara i pogodio mrežu!

4. minut – Prvi udarac na meču, uputio ga je Srnić. Međutim, lopta je bila lak plen golmana Karduma.

1. minut – Počelo prvo poluvreme

POČETAK UTAKMICE

19:05 – Zvezda u plavom
Zvezda ce igrati u rezervnoj opremi plave boje, jer je domaćin u crveno-beloj kombinaciji.

SASTAVI:

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević napravio je jednu izmenu u odnosu na meč sa istim rivalom u Beogradu, pa je umesto Ebesilija u "najboljih 11" uvrstio Srnića.

SUDUVA: Kardum – Švrljuga, Leimonas, Jankauskas, Živanović, Slavickas – Finkler, Matulevičijus Verbickas – Vezevičijus, Sisilija.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić – Srnić, Krstičić, Ben, Radonjić – Milić.

Sudija: Tijago Martins (Portugal)

Izvor: Happytv.rs
Foto: Zvanični portal FK Crvena zvezda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter