Izvor:
16.10.2018 u 14:34
0

NEMA PREDAJE: Čanak: Fizički jako i disciplinovano protiv odlične Valensije!

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je danas da njegova ekipa u predstojećem meču protiv Valensije u Evrokupu mora da odigra fizički jako i disciplinovano i dodao da crno-beli ne putuju u Španiju s belom zastavom i pored toga što imaju problema s povredama.

– Valensija je tim koji je, kao i Zenit, pretendent na najviši plasman u Evrokupu. Ekipa koja je godinama igrala Evroligu i sigurno joj je cilj da se nakon ove godine vrate na evroligašku scenu. U pitanju je ekipa koja igra tipičnu špansku košarku sa mnogo trčanja i tranzicione igre. Imamo nauk sa turneje po Španiji kako ne treba da igramo protiv takvih timova – rekao je Čanak za klupski sajt.

Seriju od tri uzastopna gostovanja, crno-beli nastavljaju sutra kada je na programu utakmica trećeg kola Evrokupa u kojoj će odmeriti snage sa Valensijom.

– Potrebno je da igramo fizički jače, sa mnogo više kontakta, da odigramo disciplinovano u napadu i sprečimo njihove kontrapnapade – rekao je Čanak.

– Imamo i probleme sa povredama, ne znam koliko će moći da igraju Si, Lendejl i Veličković, ali svakako ne idemo u Valensiju s belom zastavom – istakao je trener Partizana.

Centar Partizana Djordje Gagić je svestan izazova koji je pred njegovom ekipom.

– Svi znamo kako igraju ekipe iz Španije, pa i Valensija koja je stalno u vrhu ACB lige. Nemamo puno vremena, a ni sam put nije lak, ali moramo da se što pre adaptiramo na date okolnosti, pripremimo se i iz sebe izvučemo ono najbolje. Potrebno je da budemo koncentrisani, disciplinovani i da adekvatno fizički odgovorimo na njihovu igru – rekao je on.

Utakmica se igra sutra od 20.45. Pravo iz Valensije, crno-beli će putovati u Sloveniju, gde ih već u subotu očekuje utakmica ABA lige protiv Krke.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Twitter/RTS_Sport, Twitter/Aleksandar Stošić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter