PANČEVO: Lokalizovan požar u Omoljici!

Pripadnici sektora za vanredne situacije lokalizovali su požar koji je danas popodne izbio u hangaru u selu Omoljica kod Pančeva i tom prilikom niko nije povređen.

Trenutno se radi na dogašivanju požara koji je izbio u hangaru u kome su skladišteni stočna hrana, gume i gorivo.

Komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona Pančevo Boro Majkić rekao je u izjavi novinarima na licu mesta da je vatrogasno-spasilačka ekipa Pančevo dobila dojavu o požaru u 14.10 sati na prostoru magacina ZTR "Gigant".

Kako je naveo, požar je zahvatio oko 600 kvadrata magacina od preko 1.000 kvadrata u kojem se nalaze žitarice, balirana slama, proizvodi od gume, naftni derivati i maziva.

Kaže da je požar lokalizovan oko 16 časova, te da se sada radi na njegovoj likvidaciji i dodaje da će uzrok požara biti utvrđen nakon što vatrogasci završe svoj posao i MUP završi uviđaj.

- Nakon dolaska vatrogasnih jedinica požar je brzo lokalizovan i sprečeno je širenje na lokalne objekte. Sve vreme intervencije imali smo jak vetar i kišu, koje nisu saradnik u ovakvim intervencijama, te sada možemo reći da je požar blizu likvidacije i vremenski uslovi ne mogu promeniti situaciju -  rekao je Majkić.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov rekao je za Tanjug da je u požaru goreo kukuruz, nekoliko stotina bala sena i lucerki, kao i oko tri, četiri tone nafte koju su domaćini koristili za svoje primarne delatnosti.

- Nafta je usložila gašenje požara, ali najbitinije je da je požar lokalizovan i nije bilo širenja - rekao je Pavlov i istakao da je požar lokalizovan bez posledica na životnu sredinu.

Kaže da u požaru prema informacijama sa terena i iz Hitne pomoći nema nastradalih, povređenih ili nekoga ko se žalio na zdrastvene probleme.

Dodaje, da je u gašenju požara učestvovalo četiri vozila 11 vatrogasaca iz Pančeva i dva vozila sa četiri vatrogasaca iz Beograda.

Naveo je da je čuo na terenu da je do požara došlo tako što je eksplodirala sijalica koja je zapalila seno.

- Više o uzroku požara neozbiljno je da sada govorimo, to će nadležne ekipe naknadno utvrditi, kao i kolika je šteta - rekao je Pavlov.

 

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/Ivanuska27

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18.10 Glamur
18:10 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Upoznajte Parove
21:00 Ćirilica 
23:25 Parovi - Izbor pomoćnika
02:30 Parovi - Live