28°C

Beograd

VOJSKA SRBIJE presekla lanac krijumčarenja MIGRANATA


Pripadnici zajedničkih snaga Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije u saradnji sa Policijskom upravom u Vranju, u dva odvojena slučaja, presekli su još jedan lanac krijumčarenja ljudi i pronašli 71 migranta.

U selu Džep, opština Vladičin Han, 13. septembra ove godine, u vozilu "reno" švajcarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao M. I. (1988) iz okoline Vranja, pronađeno je 50 migranata bez dokumenata.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, protiv M. I. je doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden zameniku tužioca, koji je predložio određivanje pritvora, što je prihvatio sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Surdulici i odredio mu pritvor do 30 dana.

Kod Vladičinog Hana, danas u jutarnjim časovima u vozilu marke "krajsler", bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao S. K. (1984) iz Niša, pronađen je 21 migrant bez dokumenata.

Protiv S.K je po nalogu zamenika tužioca doneto rešenje o zadržavanju do 48 sati , a i on će uz krivičnu prijavu biti priveden zameniku tužioca.

Tanjug

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar