20°C

Beograd

BEOGRAD: Sajam fitnesa "BELFIS 2019"! Manifestaciju otvara državni sekretar za sport!

Treću godinu zaredom Beograd će biti domaćin najvećeg regionalnog Sajma fitnesa, velnesa i zdravlja "Belfis 2019".

Od 4. do 6. oktobra u Hali 3 Beogradskog sajma na oko 5.000 kvadratnih metara izložbenog prostora biće predstavljeni svi noviteti iz sveta fitnesa, bodibildinga, najnovije sprave za vežbanje, sportski rekviziti, ali i sve novine vezane za suplementaciju.

Organizator ove manifestacije je Savez za rekreaciju i fitnes Srbije, pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd, a Sajam fitnesa će u petak, 4. oktobra u 12 sati svečano otvoriti Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, u prisustvu Andreje Mladenovića, pomoćnika gradonačelnika Beograda.

Shodno osnovnoj ideji za organizaciju ovog sajma, a to je promocija bavljenja rekreacijom i fizičkom aktivnošću u cilju očuvanja zdravlja, posetici će biti u prilici da vežbaju u tri različite zone (glavnoj, funkcionalnoj i dečijoj) ali i da potpuno besplatno provere svoj zdravstveni i fitnes status.

Vršiće se osnovna antropometrijska merenja, kardio sken analize koje olakašavaju prepoznavanje potecijalnih zdravstvenih tegoba rekreativaca, ali i utvrđuje dijagnostiku sportskih performansi.

Takođe, meriće se krvni pritisak, utvrđivati telesni sastav, vršiti analize kičmenog stuba i stopala i shodno tome davaće se predlozi sportskih aktivnosti, ali i saveti o pravilnoj ishrani.

"Belfis 2019" će imati i edukativni karakter, jer će tokom sva tri dana biti održan veliki broj predavanja, a ono što će ovom sajmu dati posebnu vrednost je činjenica da će u subotu 5. oktobra biti održan deveti Evropski fitnes kongres koji će okupiti elitne strane predavače, ali i najpriznatije domaće profesore iz ove oblasti.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar