ZABAVA NA VODI: Beograd dobija još jedan Akva park!

Naredne kupališne sezone Beograd će biti bogatiji za još jedan mini akva-park, i to u Obrenovcu. Tokom ove nedelje započeta je izgradnja novog dečjeg bazena sa atrakcijama u sklopu postojećih spoljašnjih bazena u Obrenovcu.

Prva faza radova će trajati 60 dana, a obuhvata iskope, betonske radove, završne radove sa keramičkim pločicama, pripreme za tobogane i ugradnju filtera u mašinskom postrojenju.

- Sportsko kulturni centar je preduzeće koje ume da iskoristi sredstva kako bi poboljšalo svoju ponudu i kako bi leta u Obrenovcu za najmlađe bila sadržajnija do kojih nam je najviše stalo. Hteli smo svim mališanima u Obrenovcu, starosti do 12 godina, da priuštimo ono što smo videli prilikom odlaska na Bukulju i boravka mališana u akva-parku u Aranđelovcu. Bazen će biti na dva nivoa sa raznim vrstama atrakcija – kazao je predsednik opštine Miroslav Čučković.

Zbog pogodnih vremenskih uslova, gradilište će funkcionisati svaki dan u dve smene. Druga faza radova obuhvata tehniku i same tobogane, a ti radovi bi trajali još 60 dana, pa se procenjuje da bi pred iduću sezonu novi bazen bio u funkciji.

Direktor Sportsko kulturnog centra ''Obrenovac'', Ivan Jegorović veruje da će ovi radovi obezbediti konkurentnost obrenovačkih bazena u odnosu na akva- parkove u okruženju.

- Uspeli smo da obnovimo restoran na bazenima, da od objekta koji je propadao napravimo lep i funkcionalan objekat. Cele zime ćemo imati radove i proširićemo kapacitet bazena tako što ćemo srušiti zidove i pomeriti ogradu do kraja našeg placa, što znači da ćemo dobiti veći broj mesta za sve ljude koji žele da dođu. Napravićemo tribine, poboljšaćemo ugostiteljstvo i uvešćemo igrice za decu – istakao je Jegorović i najavio da je u planu i zamena stolarije na zatvorenom bazenu.

 

Blic.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost