Izvor:
01.12.2017 u 15:01
0

OVČA: Pravi se centralna kuhinja!

Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu uložiće novac u obdaništa na Paliluli. Planirano i da budući objekat ima jasle i vrtić za najmanje 140 dece.

HRANA za vrtiće u naseljima na levoj obali Dunava spremaće se u centralnoj kuhinji koja će biti izgrađena u Ovči, saznajemo u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu. Iako se ova ideja pominje godinama, osim praznih najava i obećanja, ništa konkretno nije urađeno. Osim što bi se rasteretila sadašnja kuhinja, izgradnjom ovog objekta znatno bi se smanjili i troškovi koje ima PU "Boško Buha", dopremajući hranu "preko reke".

Prema rečima Slavka Gaka, gradskog sekretara za obrazovanje, za gradnju centralne kuhinje izabrana je lokacija u naselju Ovča, i to u okviru planiranog stambenog kompleksa koji se gradi. Ideja Grada je to bude kombinovana dečja ustanova kako bi se, osim rešavanja problema dostave hrane, dobila i dodatna mesta u vrtićima.

– Planirano je da objekat ima jasle i vrtić za minimum 140 dece, sa centralnom proizvodnom kuhinjom i površinom od 2.000 kvadratnih metara – objašnjava Gak. – Kapacitet kuhinje biće oko 2.500 obroka dnevno. Urađeno je idejno rešenje, a u Sekretarijatu za investicije je u toku postupak pokretanja javne nabavke za izradu projekta.

Kako ističu nadležni u Sekretarijatu, realizacija ovog projekta biće od presudnog značaja za Predškolsku ustanovu "Boško Buha" na Paliluli.

– Izgradnjom nove kuhinje smanjiće se troškovi transporta i lakše će se organizovati pripremanje hrane za vrtiće za te strane reke – ističe Gak. – Hrana se sada svakodnevno dovozi iz Preradovićeve preko Pančevačkog mosta, gde je sedište matične ustanove. Na ovaj način vrtići sa leve i desne strane Dunava postaće potpuno nezavisni u distribuciji hrane što će, osim lakšeg organizovanja funkcionisanja ustanove doneti i značajne uštede na kojima insistiram.

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter