Izvor:
30.11.2018 u 19:52
0

NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Potebno hitno povlačenje nerazumne odluke PR!

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Stevanović učestvovao je danas u Budvi na sastanku ministara inostranih poslova "Zapadnobalkanske šestorke" i podvukao potrebu hitnog povlačenja nerazumne odluke Prištine o nametanju takse od 100 odsto za Srbiju i BiH.

Na sastanku je, između ostalog, diskutovano o odgovornosti u regionu za nastavak regionalne saradnje, kao i o aktuelnoj situaciji, posebno u kontekstu primene CEFTA sporazuma.

Stevanović je, saopštio je MSP, posebno podvukao potrebu hitnog povlačenja nerazumne odluke Prištine o nametanju takse od 100 odsto za Srbiju i BiH.

Podsetio je da ona, osim što dodatno ugrožava situaciju na severu Kosova i Metohije gde je većinsko srpsko stanovništvo, istovremeno pogađa sve stanovnike – i Albance i Srbe i Bošnjake i druge.

Srbija je posvećena da rešava sva otvorena pitanja dijalogom, a dijalog Beograda i Prištine je najvažniji instrument za normalizaciju odnosa dva najveća naroda na Balkanu, srpskog i albanskog, što je iskrena želja Beograda, kazao je Stevanović.

Preneo je da je, u sadašnjim uslovima, nemoguće očekivati da se dijalog nastavi. Znači, biće moguće nakon ukidanja ovakve odluke.

Podsetio je da je prištinska strana već potvrdila više puta, te i danas, da odluka nema nikave veze sa CEFTA sporazumom, već je politička odluka kojom se želi kazniti i Beograd i BiH zbog principijelne pozicije u vezi sa statusom KiM.

Sadašnja situacija na Balkanu nikako ne ide u prilog napretku regionalne saradnje, već, naprotiv, predstavlja njeno ugrožavanje, navadeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/GagiNovakovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter