Izvor:
30.11.2018 u 20:33
0

ZEMLJOTERS U ALJASCI: „Zaljuljao“ se najveći grad Enkoridž!

Zemljotres je bio magnitude 6,7 odnosno 7,2 stepena, za sada nema podataka o mogućim žrtvama.

Zemljotres je zatresao predeo severno od Enkoridža, najvećeg grada na Aljasci, ali se potres osetio i u gradu, pa su ljudi izletali na ulice iz domova i kancelarija. Neki su sklonište potražili ispod svojih radnih stolova.

Zemljotres je bio magnitude 6,7 stepeni prema podacima Američkog seizmološkog zavoda. Ali, kako navodi Američki nacionalni servis, magnituda zemljotresa je bila 7,2 stepena. Potres se osetio u 8.29 časova, po lokalnom vremenu. Enkoridž inače ima oko 300.000 stanovnika, uz još oko 100.000 u okolini.

Kako, njihov dopisnik je video pukotine na nekim zgradama.

Za sada nema informacija o povređenima i eventualnim žrtvama, ali ni o materijalnoj šteti, ali kako mnogi korisnici objavljuju na društvenim mrežama, struje nema u velikom delu grada.

Centar seizmičke aktivnosti je bio na 12 kilometara severno od Enkoridža.

Ubrzo posle zemljotresa, izdato je i upozorenje na cunami za obalske predele zaliva Kuk i severni deo poluostrva Kenai. Policija je apelovala na stanovništvo da se uputi na više predele.

Kako je napisao tinejdžer Džoš Bierma, zemljotres je njegovu školu prepolovio na pola.

Izvor: Telegraf
Foto: Twitter/printscreen/@jlennyb
Foto: Twitter/printscreen/cassieschirmtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter