Izvor:
04.03.2017 u 21:20
0

AMERIKANCI O SRPSKOM ORUŽJU: To je vojno čudovište koje RUŠI SVE PRED SOBOM! (video)

Ugledni vojni portal „Džejns“ predstavio je srpsko oklopno vozilo "Lazar 3" ističući njegovu snažnu čeličnu šasiju, pogon na svih osam točkova kao i sofisticiranu modularnu balističku zaštitu.

Oni navodi da vozilo ima moćan motor, automatski menjač, kao i mnoge druge modifikacije u odnosu na prethodnu verziju. Novine su razvijene na bazi prethodnog iskustva korisnika.

Posadu obično čine tri osobe – komandir, vozač i nišandžija, a pored njih moguće je smestiti još devet vojnika. Međutim, broj ljudi u vozilu zavisi od sistema naoružanja.

Vozač i komandir se nalaze u prednjem delu vozila u koje ulaze kroz bočna vrata. I vozač i komandir imaju poklopac iznad svojih prostora.

Ukupna težina vozila je 26.000 kilograma, ali ako se uzmu u obzir buduće nadogradnje i opremanje težim naoružanjem, moguće je da težina bude i do 32.000 kilograma.

Na osnovnu verziju "Lazara 3" moguće je ugraditi različite sisteme naoružanja.

"Lazar 3" je nedavno predstavljen i na sajmu naoružanja u Abu Dabiju gde je izazvao pažnju posetilaca. Tada su predstavnici srpske firme „Jugoimport SDPR“ naveli da „Lazar 3“ nudi bolji odnos kvaliteta i cene od finske „Patrije“, koja se inače smatra najboljom u svojoj klasi.

Kurir
Foto: Youtube/ Printscreen
Video: Youtube/defenceSAF

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter