Izvor:
10.08.2017 u 12:39
0

Danas počinje 57. dragačevski Sabor trubača!

Danas u 11 sati kod Spomenika trubaču u Guči, 57. put zaredom, biće podignuta saborska zastava, a time će i zvanično biti otvoren ovogodišnji dragačevski Sabor trubača.

Sabor će otvoriti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, dok je ovogodišnji domaćin Miroljub Aleksić, vlasnik "Alko grupe" .

Nakon podizanja saborske zastave biće otvorena izložbi u Muzeju trube i holu Centra za kulturu, otvaranje saborskog sajma turizma, sajma knjiga a zatim i predstavljanje knjiga i publikacija Sabora.

U 16 sati na pozornici Centra za kulturu uslediće i kulturno umetnički program u okviru kojeg će saboraši imati priliku da čuju orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Stefana Mladenovića iz Vranja, Saše Pavlovića iz Pirota. Saboraši će uživati u igri KUD-a „Tanasko Rajić“ iz LJubića i pesmi pevačke grupe „Mile Dragović“ iz Rogače.

Nakon toga na pozornici Centra za kulturu uslediće trbački okršaj mladih nada, omladinskih i pionirskih orkestara koji će se boriti za prestižne saborske nagrade.

U večernjim satima, na glavnoj pozornici na stadionu čuće se samo najbolje trube.

Saboraši će saborovati uz koncerte trubačkih orkestara Janka Jovanovića i LJubivoja Dikovića, a potom slede koncerti majstora trube Dejana Petrovića i Dejana Lazarevića.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter