AMSS: Prohodnost puteva dobra, kamioni stoje na Kelebiji i Batrovcima!

 

 

Usled stabilnog vremena dobra je prohodnost puteva, a vozači se upozravaju na radove na putu i na oprez zbog biciklista i motociklista, saopštio je Auto-moto-savez Srbije.

 Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima naših graničnih prelaza zadržavanja su do 30 minuta. Na teretnim terminalima se na Kelebiji sa Mađarskom i Batrovci sa Hrvatskom čeka oko 3 sata.

 U saradnji AMSS i MUP Srbije postavljene su dve veb kamere na AMSS portalu koje prate stanje na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom a planirno je aktiviranje kamera na još tri najfrekventnija granična prelaza - Horgoš, Preševo i Gradina uoči turističke sezone.

 Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. Do 30. aprila zbog radova na asfaltiranju puta izmedju petlje Niš-jug i petlje Merošina u smeru od Doljevca ka Nišu saobraćaj će se na ovoj deonici obavljati dvosmerno, desnom kolovoznom trakom, dok će u zoni radova biti zatvorena lea kolovozna traka.

 

 

 Do 20. maja radiće se na demontaži stare havarisan zaštitne ograde i postavljanje nove na delu puta Gazela - Autokomanda - petlja Lasta u pravcu Beograd-Niš. Za vreme radova za saobraćaj će biti zatvorena leva preticajna traka u pravcu Beograd-Niš, svakog dana parcijalno u potezima do jedan kilometar.

 Do 1. juna biće izmena saobraćaja na novom Obrenovačkom putu pre petlje Ostružnica zbog radova na izgradnji mosta preko Save. Biće zatvorene krajnje desne saobraćajne trake u dužini od 300 metara, te će u funkciji biti po jedna traka za svaki od smerova.

 

Izvor: Kurir
Foto: YouTube Printscreen

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost