Izvor:
01.08.2017 u 17:21
0

Palma o Kosovu: „JS ĆE UČESTVOVATI U DIJALOGU, TREBA I OSTALE STRANKE!“

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković – Palma kaže da će sranka na čijem je čelu učestovati u dijalogu o Kosovu, zato što je cilj da se pronalađe rešenjekoje će uvažiti realnost s jedne i interese Srbije i srpskog naroda s druge strane, odnosno etničko pravo Albanaca i istorijsko pravo Srba.

U pisanoj izjavi za medije Marković kaže da je inicijativa mudar i pragmatičan potez predsednika Srbije, te navodi da je zno i to što je on rekao da poziv na dijalog o Kosovu i Metohiji nije već gotovo rešenje ili priznavanje nezavisnosti Kosova.

"JS će aktivno učestovati u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji i izneti svoj predlog i smtaramo da svi odgovorni političari, bez obzira da li su na vlasti ili opozicija, treba da prihvate poziv predsednika Srbije, jer se radi o pitanju koje je daleko od dnevne politike. Kosovo i Metohija je naše vekovno pitanje i tako ga treba posmatrati", naveo je Marković.

U izjavi, koja je poslata sa privatnog mejla novinara TV "Palma plus" Steve Grkiniće, navodi se i da JS smtra da to isto trebna da urade i kosovski Albanci, i da i oni pokrenu unutrašnji dijalog, koji će uvažiti i albanske i srpske interese".

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Facebook/DraganMarkovicPalma

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter