Izvor:
04.10.2017 u 00:13
0

Vučić najavio sastanak u decembru: Lideri Bugarske, Grčke i Rumunije stižu u Beograd! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras da će za dva meseca premijeri Bugarske, Grčke i Rumunije doći u Beograd i ocenio da je to što će lideri tri zemalja članica EU doći za Srbiju veoma važno.

Vučić je nakon sastanka sa premijerima te tri zemlje u Varni, Bojkom Borisovim, Aleksisom Ciprasom i Mihaijem Tudoseom, rekao da to nije stvaranje neke nove "Višegradske grupe" ali jeste način da budemo jedinstveniji i snažniji.

On je rekao da je današnji sastanak u Varni bio veoma važan, da se razgovaralo o više tema koje su bitne za sve četiri zemlje i da će nastavak slediti u Beogradu u decembru.

Tema susreta četvorice lidera bilo je unapređenje saradnje u oblasti saobraćaja, infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona.

To će, inače, biti jedan od prioriteta bugarskog predsedavanja Evropskoj uniji, u prvoj polovini naredne godine.

tanjug.rs
Foto: tanjug/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter