Izvor:
04.10.2017 u 00:42
0

Vučić očekuje reakciju EU: „Šta će Albancima s juga Srbije kosovski pasoši“?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna šta bi Albanci koji žive u Preševu, Bujanovcu i Medveđi radili sa kosovskim pasošima, koje im obećava Ramuš Haradinaj.

"Sa tim pasošem daleko će da doguraju", rekao je i dodao da nema potrebe za lažima, i da u Srbiji tačno znaju koliko Albanaca ima u centralnoj Srbiji, kao i da ima mnogo više Srba na centralnom Kosovu.

"Oni mogu sve to da pričaju dokle god imaju velike zaštitnike u inostranstvu, ali međunarodno pravo treba da postoji i mora da se poštuje", rekao je Vučić.

Ističe, da Srbija nema takve zaštitnike i da je izložena pritiscima sa svih strana zbog nečiste savesti Albanije.

"Zbog njihove nečiste savesti prema našoj otadžbini mi smo dužni da trpimo, da slušamo pritiske, da im se ponekad povinujemo, nekada ne, a kada to ne uradimo da budemo označeni kao 'unijati Evropejci' ili ne znam šta već drugo, samo zato što smo čuvali svoju rodnu grudu", rekao je Vučić.

Dodaje da će Srbija svoj posao da nastavi, da štiti nezavisnost Srbije, teritorijalni integritet i suverenitet, dok oni "rade svoje".

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne očekuje da će Brisel reagovati na najavljeni zvanični dopis Srbije zbog stava EU da je katalonski referendum nelegalan jer je Španija članica EU, ali da je naša dužnost da branimo interese svoje zemlje.

Vučić je posle sastanka u Varni s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, rekao za Prvi televiziju da su i na tom skupu svi govorili o stavu Evropske komisije, koji se, kaže, ne može objasniti.

On je, osvrćući se na obrazloženje EK, ponovio da "nije čuo" da se međunarodno pravo "primenjuje na članice EU i na 'nečlanice'", niti postoji bilo koja rezolucija UN koja spominje mogućnost secesije Kosova i Metohije.

"Bilo bi u redu da kažu 'u redu Srbijo, ogrešili smo se o vas, i 99. i 2004. i 2008.'", primetio je Vučić ali i dodao da se to neće dogoditi.

Mi smo, kaže, zbog njhihove nečiste savesti prinuđeni da slušamo koješta, dok Albanci mogu da rade i poričaju šta im padne na pamet, jer imaju moćne zaštitnike.

"Srbiju niko ne štiti", rekao je Vučić i dodao da je naš posao da štitimo svoju zemlju.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Blok vesti, youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter