BIJELO POLJE: Lopovi opljačkali crkve i odneli dobrovoljne priloge vernika!

 

Na meti pljačkaša našle su se crkve Svete Petke u Rasovu, ali i crkve Svetog Nikolaja u Njegnjevu i Svetog Jovana Krstitelja u prigradskom naselju Sutivan.

- Radi se o manjem iznosu novca, koji su vernici ostavili od srca i iz poštovanja prema svojoj crkvi. Reč je o delu bezumnika, kojim mogu da nanesu daleko veću štetu svetinjama nego što je vrednost novca koji odnesu. Strah nas je od toga i molimo se Bogu da se to ne desi. Molimo se i za te bezumnike, - kaže bjelopoljski paroh Darko Pejić, koji veruje da je reč o mladim ljudima koji to rade ne toliko iz koristi, koliko iz obesti i neznanja.

A ne isključuje ni mogućnost da to čine možda i pod dejstvom supstanci koje "hrabre" ljude.

- Vidite koliko idu daleko u svom bezumlju. Prošle godine su čak nasrnuli i na Crkvu Svetih Petra i Pavla, u kojoj je nastalo i Miroslavljevo jevanđelje, što dovoljno govorio o svesti tih bezumnika, dodaje paroh Pejić.

Predsednik Crkvenog odbora Bijelo Polje Ranko Damjanović, povodom serije pohara pravoslavnih svetinja u ovoj opštini kaže:

- Svetac je, pa još ne znamo da li su kradljivci naneli štetu svetinjama na koje se nasrće gotovo svakodnevno. Nadam se da će se ti ljudi dozvati pameti, kaže.

 

Izvor: Kurir.rs
Foto: Wikimedia

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost