Izvor:
08.05.2019 u 14:26
0

BIZNIS DONALDA TRAMPA U KRIZI: Džep američkog predsednika „tanji“ za 1,17 milijardi dolara!

Kompanije američkog predsednika Donalda Trampa su prijavile ogromne gubitke od 1,17 milijardi dolara u periodu od 1985. do 1994. objavio je "New York Times" koji je u svom saopštenju naveo validna dokumenta iz poreske uprave.

Izgelda je Tramp izgubio mnogo više para nego bilo koji drugi poreski obaveznik iz SAD prema izveštajima ovog lista koji raspolaže poreskim dokumentima u poslednjih deset godina.

Tramp je u početku njegove kandidature sebe proglasio milijarderom i isticao svoj poslovni uspeh, ali je bio čvrst u nameri da ne objavljuje javnosti svoje poreske prijave, uprkos protivljenju Kongresa.

Sekretar trezora Stiven Mnuchin uputio je saopštenje glavnom odboru koji kontroliše način rada kompanija, da američki predsednik Donald Tramp ne poseduje dokumenta o ispunjenju poreskih obaveza prema SAD.

U periodu od 1990 do 1991, njegova glavna kompanija izgubila je blizu 250 miliona za smo jednu godinu – navodi list.

Poreske prijave do lista i uvidi u zaradu, dospeli su od strane neindetifikovane osobe koja je imala pristup poverljivim poslovnim dokumentima i uplatama, a potom je prosledio iformacije ovog sadržaja listu.

Godišnju zaradu njegovih kompanija je objavio list "IRS information" ali je vest ubrzo uklonjena.

– Američki predsednik je uvek omalovažavao poreski sistem u Americi jer je pronašao način da minimaluzije svoje poreske oobaveze i naglas izgovarao da se zakoni o takama moraju menjati – rekao je visoki zvaničnik Bele kuće.

Happytv.rs
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter