Izvor:
15.10.2016 u 19:35
0

CRVENA UZBUNA: Ruski nosač aviona na putu u Lamanš, podignuta britanska mornarica

Britanska kraljevska mornarica je u stanju crvene uzbune nakon što je otkriveno da će ruska flota teškonaoružanih ratnih brodova planira da plovi blizu britanske obale.

Ruski nosač aviona, "Admiral Kuznjecov" i sedam dodatnih plovila proći će Lamanšom blizu obale Velike Britanije na putu ka Siriji, smatra britanska mornarica.

Rusija se priprema za nove napade na Alepo i njena flota će krenuti iz pomorske baze u gradu Severomorsk i proći duž obala Skandinavije. Očekuje se da flota izvede vojne vežbe u kojima bi severno od Škotske mogla da vežba bombardovanje.

Dva britanska ratna broda, moguće HMS Dankan i HMS Ričmond, biće hitno pokrenuta kako bi presrela rusku flotu u slučaju da uplovi u njene vode. Očekuje se da ruski brodovi svakog časa krenu iz svoje baze i stignu u Britaniju početkom sledeće nedelje.

Zemlje članice NATO će verovatno pratiti putovanje ruske flote, a britanski vojni avioni će biti spremni za poletanje.

Kada stigne blizu Sirije, očekuje se da ruski nosač aviona tu ostane oko pola godine.

Do slanja ruskih brodova došlo je nakon što su Rusija i Velika Britanija pogoršale svoje odnose, usled izjave britanskog šefa diplomatije Borisa Džonsona da treba pokrenuti istragu protiv Moskve zbog "ratnih zločina".

On je optužio Rusiju da je kriva za napad na humanitarni konvoj koji je krajem septembra prevozio poloć blizu Alepa.

Blic.rs
Foto: Royalnavy.mod.uk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter