Izvor:
16.10.2016 u 03:14
0

INCIDENT SA SMRTNIM ISHODOM: Ruska obalska straža otvorila vatru na severnokorejski brod i ubila…

Ruska obalska straža otvorila je paljbu na ribarski brod Severne Koreje, pošto je posada tog broda nije pristala da se izvrši pretres.

Kako prenosi "Raša tudej", u incidentu je ubijen jedan severnokorejski ribolovac.

Povređen je i jedan ruski oficir i još osam članova severnokorejske posade.

Kako je saopštila Federalna služba bezbednosti, posada ribarskog broda se opirala, te je obalska straža bila primorana na otvori vatru.

Incident se dogodio kada je ribarski brod uplovio u ruske teritorijalne vode u Japanskom moru, a graničari su zaplenili brod i pronašli “nezakonitno stečene vodene bioresurse“.

Članovi posade su, kako navodi FSB, pokušali da otmu oružje od pripadnika ruske straže, nakon čega je otvorena paljba i tom prilikom je povređen ruski oficir

– U toku pretrage, ruska obalska straža je naišla na brod koji je ilegalno uzimao bio resurse. Posada se ponašala agresivno odbijajući da sarađuju – saopštio je FSB.

U saopštenju se dodaje i da je o incidentu obavešten konzulat Severne Koreje u Vladivostoku.

B92
Foto Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter