Izvor: Tanjug
12.07.2020 u 16:04
0

TEHERAN: Niz okolnosti doveo do pada ukrajinkog aviona

Do obaranja ukrajinskog putničkog aviona kod Teherana 8. januara došlo je zbog neusklađenog rukovanja baterije za ispaljivanje raketa, nedostatka komunikacije između vojske i komandanata i odluke da se puca bez odobrenja, navodi se u novom izveštaju.

Izveštaj koji je objavila Organizacija civilnog saobrćaja mogao bi da nagovesti novu fazu u istrazi udesa aviona koji je oborila Revolucionarna garda, u kojem je poginulo 176 ljudi. 

PROČITAJTE I OVO

Vučić zakazao konsultacije za formiranje nove Vlade!

DAČIĆ: Odluke o odvaranju granica menjaju se svakog dana, Grčka ima interes DA OTVORI zbog turizma!

Oglasio se BRANKO RUŽIĆ: Dobro sam, biću 14 dana u izolaciji!

Ne zanemarujte OVAJ SIMPTOM! On ukazuje na KOVID INFKCIJU!

Danas je CRVENO SLOVO! OVO nikako NE SMETE da RADITE!

Agencija navodi da crna kutija sa aviona sada može da bude poslata u Pariz, gde će moći da je pregledaju međunarodni istražitelji.

Iranske vlasti su u početku negirale odgovornost, ali su promenile stav nakon što zu zapadne zemlje iznele dokaze da je iranska raketa oborila avion.

U novom izveštaju se iznosi niz detalja o trenucima kada je obaranje ukrajinskog aviona moglo da bude izbegnuto.

SAZNAJTE JOŠ

SRBIJA JE NA ŽUTOJ LISTI! Medicinski pregled za srpske državljane!

VESIĆ ZA HAPPY TV: U kontejnerima oko Skupštine pronađeni blokovi za gađanje policije! (VIDEO)

Čuveni košarkaški stručnjak Miroslav Nikolić sinoć smešten u beogradsku bolnicu!

PREDLOG ZA NEDELJNU POSLASTICU! Ovako se pravi čuveni bakin kolač!

Kaže se da je baterija za ispaljivanje raketa koja je ispaljena u ukrajinski „boing“ premeštena i da nije bila adekvatno preusmerena.

U izveštaju stoji i da oni koji su upravljali baterijom nisu mogli da komuniciraju sa komandnim centrom, pa su civilni let pogrešno identifikovali kao metu i pucali dvaput bez odobrenja.

“Da se to nije dogodilo, avion ne bi bio oboren”, stoji u izveštaju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter