Izvor:
02.02.2017 u 16:13
0

Povod za nove sukobe: Ukrajina GLASA o ulasku u NATO!

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko namerava da raspiše referendum o tome da li bi njegova zemlja trebalo da se pridruži NATO s obzirom da najnovije ankete pokazuju da sada 54 odsto građana podržavaju ulazak u Alijansu, objavila je danas nemačka medijska grupa "Funke medijengrupe".

– Pre četiri godine, samo 16 odsto Ukrajinaca bilo je za ulazak u NATO. Sada je njih 54 odsto – rekao je Porošenko u intervjuu za tu nemačku medijsku grupu.

Porošenko je istakao da se kao predsednik "rukovodi stavovima naroda" i najavio da će raspisati referendum o pitanju članstva u NATO.

– Učiniću sve što je u mojoj moći da postanemo članica NATO" ako narod to podrži – poručio je Porošenko.

Porošenko smatra da će Ukrajina uskoro ispuniti pristupne kriterijume za pridruživanje EU.

– Evropa treba da shvati da bi bila bezbednija, pouzdanija i srećnija sa Ukrajinom – naveo je Porošenko, prenosi Rojters.

Tanjug.rs
Foto: Twitter/Tetyana Stadnyk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter