Izvor:
02.12.2017 u 23:39
0

DEPORTOVAN U EGIPAT: Uhapšen bivši egipatski premijer Ahmed Šafik!

Bivši egipatski premijer Ahmed Šafik, koji je prošle nedelje objavio da će se kandidovati na narednim predsedničkim izborima u Egiptu, uhapšen je u svom domu u Ujedinjenim arapskim emiratima i deportovan u Egipat, saopštila je danas njegova porodica.

Šafik se smatra najjačim potencijalnim protivkandidatom aktuelnog egipatskog predsednika Abdel Fatah el Sisija, koji će se, kako se očekuje, kandidovati i drugi put na predsedničkim izborima koji se u toj zemlji održavaju u aprilu 2018. godine, prenosi Rojters.

Zvaničnici UAE, koji podržavaju Sisija nisu želeli da komentarišu ovu vest.

Šafikova ćerka Mej Šafik rekla je da su zvaničnici došli po njenog oca i odveli ga u Egipat.

"Spremali smo se za put u Francusku, kada su oni došli i odveli ga. Deportovali su ga privatnim avionom. Rekli su da ga vode u Egipat. Samo zato što je objavio da će se kandidovati za predsednika deportovali su ga", rekla je Mej.

Portparol egipatskog Ministarstva spoljnih poslova nije bio dostupan za komentar, međutim, egipatski sudski zvaničnik kazao je da Šafik u ovom trenutku nije osumnjičen ni za jedno krivično delo, ali da se protiv njega vodi nekoliko slučajeva, između ostalog i zbog korupcije ali koji su u međuvremenu odbačeni.

"Nemamo informacije o naredbi za deportaciju", rekao je zvaničnik.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/The_NewArab

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter