Horoskop mališana: Indigo i kristalna deca!

 

Mnogi ljudi smatraju da nije dobro deci tumačiti natalni horoskop. Razlozi za ove stavove su mnogobrojni, ali se uglavnom zasnivaju na pretpostavci da se astrologija bavi proricanjem budućnosti. Prava upotrebna vrednost leži upravo u sagledavanju fizičkih i mentalnih kapaciteta datih rođenjem, pa pažljivom analizom horoskopa mališana može se utvrditi tip ličnosti i način najpovoljnijeg stila vaspitanja. U horoskopu deteta posmatramo, na prvom mestu, planete koje predstavljaju roditelje, oca Sunce i majku Mesec. U dečjem horoskopu te dve planete su, uz Merkura, najvažnije jer imaju najjače dejstvo čije će efekte, kasnije odrasla osoba, osećati do kraja života.

Osim Sunca i Meseca, važno je rastumačiti dejstvo Merkura i Marsa. Merkur opisuje intelektualni kapacitet, dok po položaju Marsa možemo da sagledamo vitalnost i fizičku energiju koja je u ranom detinjstvu najizraženija.

U poslednje vreme se mnogo piše o, takozvanoj indigo i kristalnoj deci. Po nekim tumačenjima, to su deca modernog doba koja u život stižu sa posebnim zadatkom, a to je promena kolektivnog nesvesnog i preuzimanje vođstva u savremenom svetu. Indigo deca su, većim delom, već postali roditelji, pa u lancu oni postaju vođe novoj generaciji, kristalnoj deci. Nemaju sva novorođena deca taj specijalni zadatak, ali, osim što su prepoznatljiva po karakterističnim osobinama koje ih prate od rođenja, i astrološki je lako uvideti odstupanje od uobičajenih obrazaca. To je najčešće naglašeno posebnim položajem Sunca i Meseca, što im daje karakteristične oči, izraz u pogledu, a to se primećuje od samog rođenja. Drugi pokazatelj je naglašen položaj Merkura, koji u dobrim aspektima sa nekom od podsticajnih planeta, kao što je, na primer, Uran, ukazuje na natprosečnu inteligenciju koja nije konvencionalna, što znači da je detetu potreban poseban pristup i način vaspitanja kako ga neiskorišćeni višak intuicije i inteligencije ne bi unesrećio.

Svedoci smo globalizacije koja se uvukla i u moderan pristup vaspitanja deteta. Sve više se generalizuju stavovi, a u potpunosti se zanemaruje da je svaki čovek za sebe individua i da u ranom detinjstvu, svako ponaosob, zahteva specijalni pristup. Takozvana indigo i kristalna deca, ukoliko ne dobiju adekvatnu podršku i vaspitanje, postaju žrtve surove okoline, koja njihovu posebnost tumače kao manjkavost. U proceni tipa deteta, astrološka analiza natalnog horoskopa je neprocenjivo korisna.

Indigo i kristalna deca od rođenja imaju karakterističnu harizmu i specifičan izraz u očima. Napreduju ubrzano, živahni su i nemirni zbog čega ih u sredini mogu optužiti da su hiperaktivni. Nemaju dobru pažnju i najčešće su, naizgled, odsutni. Oni mogu telepatski da komuniciraju, pa ukoliko roditelj zna kakvo dete ima, uz određene vežbe, taj dar može biti od presudnog značaja u savladavanju i kanalisanju specijalne energije kojom je njihovo dete obogaćeno.

 

 

Novosti
Foto:Depositphotos

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro