Izvor: happbsc
31.03.2024 u 19:49
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: Rusija nadire na svim pravcima, ukrajinski generali lagano priznaju nemoć

"Aktuelnosti" su emisija na Happy televiziji koja se emituje svako veče. Obrađuje najvažnije geopolitičke teme koje analiziraju najeminentnij poznavaoci prilika na globalnoj mapi. Fokus emisije u poslednje dve godine mahom je usmeren na sukob u Ukrajini, ali se emisija bavi i svim ostalim aktuelnim pitanjima koja iz dana u dan prete da promene globalnu sliku sveta kakav poznajemo

O najnovijim dešavanjima kako na ukrajinsko ruskom frontu napredovanju Rusije, zveckanju oružja od strane NATO govore najveći poznavoci globlano političkih dešavanja. U večerašnjoj emisji govore  Dr Dragan Petrović, Dr Žarko Rakić i Zoran Anđelković.

Nastavljaju se borbe na frontu napadima sa obe strane. Ruske vazdušno-kosmičke snage noćas su, po drugi put u poslednjih nedelju dana, izvele masovne raketne udare na ciljeve u Ukrajini projektilima ispaljenim sa strateških bombardera TU-95MS, saopštila je komanda ratnog vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine. Predsednik Volodimir Zelenski otpustio je prvog pomoćnika i trojicu savetnika. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručuje Zelenskom da uzme u obzir novu geopolitičku realnost kada govori o pregovorima sa Rusijom.

Dr Dragan Petrović je analizirao ovaj napredak ruskih snaga na frontu

  • U proteklih nedelju dana Ukrajinci nisu uzeli ni jedan pedalj teritorije. Nemamo uobičajenu situaciju i ovde imamu jednu ozbiljnu sistuaciju u padu intenzieta borbi, zbog pada naoružanja. Mada neki kažu da oni do juna imaju . Vide se posledice pada intenziteta isporuke naročito sa Zapada. Konkretno na liniji fronta ona po običaju miruje bez nekog puškaranja. Sada je došlo do primirivanja oko Rabotina. Imamo na dva najvažnija mesta i na još par manjih, prvo najvažnije mesto nakon pada Avdejevke, ruska strana je nastavila prodor i tri krajnja mesta Tonjekoe Orlovka u sredini i Berdiči dosegnute , ali su ukrajinci aktivirali ozbiljne rezerve i uspeli da povrate ta mesta. Epilog Rusi su potpuno ovladali Tjenjinom na levom i u međuvremenu se došlo do Semjonovke . Tu sad ima dosta polemika da li su Rusi a mogli su da ubace dodatne snage gde su intenzite borbi prošarane . U nastaloj situaciji nije realno da Ukrajinci koji su utrošili značajne rezerve uspeju da zadrže prodor ruskih snaga.

Sa druge strane iako je više puta demantovao da ima takve planove Zapad i zapadni generali stalno izražavaju bojazan da bi Rusija svoje polje delovanja mogla da proširi i na njih.

  • Njihova generalna propagandna ili medijska linija oostaje za sada ista ali se krnji mišljenja je Dr Žarko Rakić

sa druge strane Francuska pokazuje disonantne tonovo, za razliku od francuskog predsednika koji je više puta najavljivao trupe u Ukrajini francuski ministri se tome protive, ali se i dalje pominje brojka od 200.000 francuskih vonjika koji bi trebalo da se pripreme za odlazak na ukrajinski front. Da je taj podatak nemoguć smatra Zoran Anđelković koji kaže da taj broj nije bio moguć ni da bude mobilisan u drugom svetskom ratu.

  • Francuzi su čekali Amerikance da ih oslobode u oba rata i u ovom ratu taj broj vojnika nije realana ni za spinovanje i Makron je iako je dao takvu izjavu bio svestan te činjenice. I Ta izjava je data u svetlu Evropskih izbora i želje da se uzme primat nakon odlaska Angele Merkel sa vlasti. Treba naglasiti da je on imao nešto slično i tokom prvodg mandata. Vašington Evropi neće dozvoliti da ima svoju vojsku i da utičete na spoljnu politiku sve dok postoji primat. Evropa se pravi po političkom nahođenju i želja da se zavlada državama oko Rusije i željom da se sama Rusija potisne. NIje ovde pitanje šta je Evropa, I NATO, to je najvažnije pitanje za Vašington i dobro je da ovo širenje EU ima za ciljeve zadovoljenje Američkih aspiracija. A brisel je samo instrument za sprovođenje tog cilja.

U okviru emisije javio se Zoran Vitorović novinar u Švajcarskoj. On j od Makronove izjave kaže da se Švajacarski mediji bave time šta Mkaron i Francuska poseduju i kakave su stvarne mogućnosti francuske vojske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter