Izvor: BSC happy portal
09.10.2023 u 20:27
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Dok u Ukrajini bukti rat, otvoren je novi front na Bliskom Istoku

Emisija „Aktuelnosti“ samo na Happy tv  svake večeri analizira najavažnije geopolitičke teme, fokus emisije je na sukobu Rusije i Ukrajine i specijalnoj vojnoj operaciji koja već skoro dve godine uznemiruje svet.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji su: Dr Luka Kastratović, general Dr Dragan Petrović, naučni savetnik, akademik Dragan Radenović.

Pokojni lider Liberalno demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski 2019. godine je govorio u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevim“ o velikom ratu na Bliskom istoku. Njegov intervju je nakon početka žestokih sukoba između Hamasa i Izraela ponovo privukao pažnju korisnika društvenih mreža, ali i stručne javnosti. Žirinovski je rekao da će Ukrajina „biti zaboravljena do 2024. godine zbog velikog sukoba na Bliskom istoku“. Sličnog mišljenja je i dr Dragan Petrović koji naglašava da iako je izbio iznenada bez obzira na dugogodišnje sukobe ove strane, ovaj sukob neće moći da se završi diplomatskim putem.

  • Na prvi pogled SAD podržavaju Izrael, a sa druge strane kada se pogleda ko sve nije priznao palestinsku državu se odnosi na kolektivni Zapad. Moje mišljenje je da ovde postoje skrivene, agende. Te agende se ogledaju u složenosti pozicije Netanjahua, i šta su interesi Sjedinjenih Američkih Država. Po mom mišljenju ovo je kolizija interesa SAD na Bliskom Istoku i Bajdenove adiministracije. Na prvi pogled Amerika podržava Izrael i podržava Natanjahua, međutim, ako pogledamo da bilo koji predsednk Izraela će uvek biti uz Ameriku, ali Natanjahuova administracja pokazuje nedopustiv smisao u vezi sa ukrajinskom krizom, na saradnju sa Rusijom, a ako vratimo film možemo videti da je predsednik vlade izraela bio u Moskvi 2022 godine. Ovim je Izrael povredio kolektvnu izolovanost Rusije od strane Zapada – naglašava Petrović.

Petrović kaže da je to njegovo mišljenje, ali je najverovatnije sklanjanje fokusa sa Ukrajinske krize i kako kaže „Duboka Država“ podstiče sukobe u pojasu Gaze. I svakako je ovo jedno bure baruta koje će biti teško zaustaviti.

Iako neki Izraelski zvaničnici krive Moskvu i Teheran za trenutna dešavanja u toj zemlji situacija je prema večerašnjim sagovornicima sasvim drugačija.

Ovo je jedno od kriznih područja koje je započeto nakon drugo svetskog rata kaže dr Luka Kastratović i dodaje.

  • Anglosaksonska elita vlasnika novca, Amerikanci su ti koji vode glavnu ulogu i oni su majstori da zadrže određena kriza područja kao stručnjaci kažu zamrzuti konflikt. Kao što je bio Sverena Koreja Južna Koreja, Vijetnam, Tajvan za koji kažu da je ostrvo demokratije a Kina zločinac, i oni su ti koji us 1945 godine pomogli da pobedi Čank Haj Če. PA i ovo što se ovih dana desilo u Izraelu ne predstavlja nikakvo iznenađenje. Ovo je krizno područje zadnjih sto godina i privuklo je najviše pažnje i najaviše sukoba posle drugog svetskog rata. Šest velikih sukoba je bilo na ovom području od tada kaže general Kastratović.

Po njegovom mišeljenju jedino iznanđenje jeste to što nijedna moćna obaveštajna služba ništa nije mogla da predvidi i da je sukob izbio iznenada. I dodao je da je Hamas strpljivo naouružavao sebe, bez obzira na neverovatna ulaganja koja Izrael ima u vojsku.

Sagovornici emisije naglašavaju da saveznici Palestine naročito Iran, kažu da je ovo što se dogodilo pre nekoliko dana najznačajniji događaj od osnivanja Izraela 1948 godine.

Ono vreme kada je predstavljen taj prvi kneset bilo je to da će Izrael stvarno postati država u prvoj četvrtini 21 veka izjavio je Akademik Dragan Radenović.

  • Ovo je brilijantnja obaveštajna delatnost brilijantno zamišljena obaveštajna akcija izraelskog sistema izraelskih službi da dovedu u vezu sve približne države oko Izraela, uključujući i  rat između Ruske Federacije i Ukrajine u vezu sa onim što se sad događa. Ovo je u nazivu Izraelskog obavešatjnog sistema nazvano rat Isusa Navina. Koji postoji dvadesteka godina unazad. . I dakle reč je o entropiji koja je konačno rezultirala haosom, koji će dovesti do rešeavnaj pitanja država na Bliskom Istoku.

On naglašava da je ovo sve pod kontolom Izraela uz logistiku SAD i sve ovo bi trebalo da ima za rezultat pravu državu Izrael. Sagovornici se slažu da će ovaj novonastali sukob skrenuti fokus sa suba koji ovih dana bukti u Ukrajini.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter