Izvor: BSC Happy
12.01.2024 u 20:18
6

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Nestala je iluzija o američkoj moći“

Sjedinjene Države i Britanija počele su vazdušne udare na ciljeve povezane sa Huti pobunjenicima u Jemenu.

U napadima SAD i Velike Britanije poginulo je pet boraca pokreta Huti, a šest je ranjeno, saopštila je ta grupa. Portparol Huta ponovio je da napadi neće „proći bez kazne ili odmazde“.

On je rekao da su izvedeni napadi na 73 cilja u Jemenu. Glavni grad Sana, kao i gradovi Sada i Zamar i pokrajina Al-Hudaida samo su neki od ciljeva napada, potvrdio je portparol Huta, nazvavši te napade „američko-cionističko-britanskom agresijom“.

Pukovnik Dragan Krsmanović komentarisao je trenutne sukobe u Jemenu.

– SAD je do skora imala najsnažniju vojnu silu na planeti, smatralo se da su dovoljno moćne da mogu da regulišu sve krizne tačke. Oni zaista poseduju veliku fizičku moć, ali glavna njihova moć se sastoji upravo u tome da se o njima širi mit o njihovoj nepobedivosti i svemogućnosti. Šta god žele oni će ostvariti i niko ne sme da im se suprotstavi. Ta predstava o njihovoj nepobedivosti počela je da se kruni agresijom na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine. Danas  vidimo kako je nestala iluzija o Američkoj moći. I oni koji nisu smeli da se suprotstave nekada, sada su to počeli da rade – rekao je Krsmanović.

Novinar Dragan Vujičić istakao je da će za trenutni sukob u Jemenu najveću cenu platiti Evropa.

– Svi brodovi koji su polovili ka Crvenom moru su mogli da neometano plove, sem brodova koji su plovili ka Izraelu i brodova koji su trgovali sa Izraelom. Luka Elijat jeste zatvorena, ali do jučerašnjeg napada su brodovi plovili. Svi brodovi pod različitim zastavama su plovili. Arapske zemlje su na sve ovo bile spremne. Ko će sve ovo da plati, ako se ne zaustavi ovaj napad danas ili sutra? Celu ovu situaciju ponovo plaća Evropa- istakao je Vujičić.

Dragan Vasiljković smatra da je Treći svetski rat već počeo.

-Evropa je poklekla, ja imam na to različite poglede… Evropa je bila uz Napoleona, Hitlera, oni se uvek drže jačeg i dominantnijeg. Ne smemo zaboraviti da je Zapdna Evropa stvorila Ameriku. Oni su je okupiral i načinili tamo genocid nad Indijancima, sada samo nastavlajju tu priču da su Amerikanci nepobediva sila. Nakon Drugog svetskog rata, nakon poraza Hitlera, Amerika je uložila ogromna sredstva u Nemačku, od nje su stvorili evropsku silu, ta Nemačka je i dan-danas okupirana, verujte mi, Nemci ne odlučuju ni o čemu -rekao je

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Nestala je iluzija o američkoj moći“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter