Izvor: BSC Happy
05.10.2023 u 20:34
1

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Sve to što je Miloševiću spremano i izvršeno, to se spremalo i sprema se Putinu“

Danas je 589. dan specijalne vojne operacije.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji bili su: Saša Adamović, Predrag Ćeranić i Nikola Šainović.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Amerikanci gube u Ukrajini, a ovaj poraz će ih boleti mnogo više od Avganistana!

Na samom početku emisije govorilo se o tome da li je peti oktobar bio puč ili pobeda? Da li je Slobodan Milošević tada radio ono što danas radi Putin, ali samo nije bio dovoljno snažan. Na to pitanje Nikola Šainović imao je potvrdan odgovor.

– Sve to što je spremano i izvršeno Jugoslaviji, Miloševiću spremano i izvršeno, to se spremalo i sprema Putinu. I Putin je više puta govorio o toj analogiji sa Jugoslavijom i rekao kako je ta drama probudila ljude u koje i on spada u Rusiji, jer je bilo potpuno očigledno gde taj voz ide, da je poslednja stanica i kraj tog voza u Moskvi. Ono što je našu dramu dodatno povećalo je to da rusko rukovodstvo pre Putina nije to razumelo, oni su naivno mislili da će oni sa Zapadom biti dobri, sve će se dobro završiti. Međutim, raspao se Sovjetski savez i krenuo je rat protiv Rusije. Zato je ovo Miloševićevo proročanstvo, zapravo ovo je njegova projekcija svega onoga što se događalo i gledanje unapred, rekao je Nikola Šainović.

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da Srbi nisu narod koji Zapad može da slomi i potčini. U samo jednoj rečenici, objasnio je celu suštinu.

– Ono što se nama desilo petog oktobra nije ništa istorijski novo, možda je samo prilagođeno nekom novom vremenu, ali suštinski nije ništa novo. Što se tiče Srbije, ne ide nam baš od ruke sprečavanje državnog udara, a udar na predsednika i šefa države je zapravo džavni udar. Nikako da se odbranimo od takvih pokušaja, uvek je u pitanju učešće stranog faktora, bez učešća stranog faktora, nemoguće je zamisliti takav državni udar. Ono što se desilo tog petog oktobra 2000. godine, taj državni udar je ostavio Srbiju bez suvereniteta, mi od toga vremena pa do dana dašanjeg  pokušavamo nekako da povratimo taj izgubljeni suverenitet. Ja često kažem da je nama Zapad tada navukao ludačku košulju i sve ove godine pokušavamo da izađemo iz nje. Ovi sa Zapada povremeno popuštaju, pa je ponovo stiskaju, ali nikako da se ta košulja skine. Peti oktobar je zapravo bio samo kulminacija niza događaja koji su se dešavali te 2000. godine, ističe Saša Adamović.

– Ideje su moćna sila i pokretačka snaga, ideje su te koje pucaju, ubijaju, ništa nije spontano, sve je osmišljeno, sve je projekat sa jasnim ciljem. Peti oktobar postaće sinonim za državne prevrate sa mnogo sofisticiranijom tehnologijom nego što je to bilo u nekim ranijim periodima i vlast se nije mogla odupreti. Milošević je pokušavao da objasni narodu šta se sprema, ali na takve napade možete odgvoriti samo istom tehnologijom, ali u drugom pravcu, rekao je Predrag Ćeranić.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Sve to što je Miloševiću spremano i izvršeno, to se spremalo i sprema se Putinu“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter