Izvor: BSC HAPPY
25.12.2023 u 20:15
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rusija uvek izvede strateško iznenađenje koje niko ne može da predvidi“

Informativna emisija "Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini, sukobu Izrala i Palestine, koja svakog dana dobija neke nove obrise, ali one ključne reference, statistike i prognoze svake večeri sa širokom auditorijumom dele uvažni stručnjaci.

Uzbuna među ukrajinskim snagama na prvoj liniji fronta postaje sve veća zbog sve manje zaliha oružja i municije i znakova da pomoć međunarodnih partnera posustaje. Specijalna vojna operacija ušla je u 670. dan, a Rusija je danas izvojevala važnu pobedu zauzevši Marjinku. Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ advokat Branko Lukić, Vladimir Prebiračević iz srpsko ruskog centra „Majak“ i analitičar Milan Vilić složili su se da više nije pitanje koliko i gde Rusi napreduju.

VILIĆ: Rusi su majstori strateškog iznenađenja

Ono što je sada glavno pitanje koje se nameće, jeste da li se i kada može očekivati veliki kopneni napad ruske vojske.

–  Rusija će odrediti dinamiku borbenih dejstava. Ovo će se izučavati i u budućnosti, strategija Rusije kao nekog ko je u defanzivnom položaju ofanzivno dejstvovao. Svo iskustvo koje možemo da izvučemo iz svega ovoga, govori da Rusija uvek izvede strategijsko iznenađenje koje ne mogu da predvide ni
strane službe, ni analitičari. Oni su majstori vojnog iznenađenja, njihove analitičke službe su sa moje tačke gledišta te koje sve ovo strategijski odlično nose – kaže Milan Vilić, analitičar.

Mnogi sada i sa ukrajinske strane, smatraju da su i oni trebali da slušaju svoje generale i svoju vojnu pamet, a ne da se oslone na NATO strategiju.

PREBIRAČEVIĆ: Ukrajinci su pogrešili na startu

– Pogrešili su na startu čim su se priklonili toj strani, trebali su da ostanu neutralni. Zelenski želi sada mobilizacijom da dobije još 500.000 vojnika. Međutim, ti vojnici neće moći da se adekvatno obuče, pitanje je i da li imaju i čime da se naoružaju. Rezultat može biti samo krvav i loš po njih. Protiv ruske vojske ne mogu više da izvode ofanzivne opracije. Videli smo njihovu kontraofanzivu kako je prošla. To je taktika smišljena u štabu
NATO pakta koji nije imao iskustvo ratovanja s ozbiljnom vojskom. Poznato je da NATO ratuje preko tuđih leđa. Ukrajina će ostati bez polovine države. Istorijski ruske teritorije biće vraćene u maticu – objašnjava Vladimir Prebiračević.

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ako britanski brodovi dođu u Odesu neće se dobro provesti!“

LUKIĆ: Rusi štede civile i infrastrukturu

Branko Lukić smatra da je ovaj sukob do sada bio statičan i da podseća na Prvi svetski.

– To je tako, zato što je Rusija tako odlučila. Da su krenuli u bombardovanje i ubijanje civila i gađenje infrastrukturnih ciljeva davno bi
završili specijalnu vojnu operaciju. Ali vidimo iz njihovih dejstava da Rusi štede i civile i infrastrukturu. Oni idu na uništenje ukrajinske vojne sile, da iskrvare ukrajinsku vojsku. Kad dođe do njenog sloma, to će biti kraj. Ukrajinci su krenuli u napade ruskih položaja utvrđenih u stepi. Američki hegemon ih je gurnuo u tu strategiju, koja se po njih loše završila, a sad Amerikanci tvrde da nemaju ništa sa tim. Finansijska pomoć prestaje, plaćenici neće više da ginu za male pare. Postoji velika verovatnoća da sukob bude okončan sledeće godine – zaključuje Lukić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter