Izvor: BSC HAPPY
24.12.2023 u 20:37
0

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ako britanski brodovi dođu u Odesu neće se dobro provesti!“

Informativna emisija „Aktuelnosti“ na Happy televiziji okupira čitav region svojim opsežnim analizama specijalne vojne operacije u Ukrajini, sukobu Izrala i Palestine, koja svakog dana dobija neke nove obrise, ali one ključne reference, statistike i prognoze svake večeri sa širokom auditorijumom dele uvažni stručnjaci.

Specijalna vojna operacija ušla je u 669. dan. Ukrajinci gube interesovanje za rat, više nema dobrovoljaca iako je Zelenski najavio mobilizaciju pola miliona ljudi. Sa druge strane sve su glasniji komentari i u zapadnim medijima da predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin već govori sa pozicije pobednika.  O stanju na frontu i budućnosti Rusije i Ukrajine večeras su govorili: pukovnik Milan Jolović, lider pokreta „Rod“ Dragan Stanojević i istoričar Saša Adamović.

STANOJEVIĆ: Zelenski zavio Ukrajinu u crno

Kako prolazi vreme, čini se da će Zapad biti zadovoljan ako im ostane bar neki izlaz na Crno more.

– Kada vidimo Putinove izjave jasno je šta čeka Ukrajinu. Odesa i ceo taj region bogat je rudama, plodnim oranicama, a ceo taj kraj je ujedno i izlaz na Crno more. Kad to izgube, taj izlaz na Crno more, tada će Ukrajina prestati da postoji, ali tada će prestati i uticaj Britanije. Tu mornaricu koji su poslali u pomoć Ukrajini i taj sporazum koji budu potpisali Putin će „skrcka“. Putin govori sa pozicije pobednika, jer on i jeste pobednik. Zelenski je najavio mobilizaciju pola miliona ljudi, izgubio je kontakt sa realnošću, zavio Ukrajinu u crno. Narod beži, pokušava na sve načine da se sakrije, muškarci se kriju, ne idu u prodavnicu kako ne bi bili mobilisani – objašnjava Dragan Stanojević.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ SAMO NA HAPPY TV: „Rusija je samlela kijevsku vojsku i NATO plaćenike“

ADAMOVIĆ: Velika Britanija brani izlaz na Crno more

Velika Britanija je kroz istoriju imala uticaj na regione vezane za Odesu.

– Istorijski je tačno, Britanija je uvek bila pomorska sila i ona je uvak koristila mora za projekciju svoje imperijalne moći. Zato su sada uznemireni, pogotovo kada je Putin rekao da je Odesa ruski grad. Ruski predsednik je jasno stavio do znanja da će Ukrajina ako je bude nakon svega, biti jedna obogaljena teritorija bez izlaska na more, osiromašena, razoružana…Takva će biti problem Zapada. Od kako je napustila EU Velika Britanija se posvetila drugom projektu koji se zove Globalna Britanija i sprovodi neke aktivnosti i mimo Evropske Unije pa i mimo NATO i Amerike. Mislim da je ovaj slučaj koji se desio u Banjskoj bio jedan od tih pokušaja da samostalno Velika Britanija projektuje svoju moć u druge regione. Mislim da je to slučaj i sa Crnim morem. Taj ugovor koji naprave sa Ukrajinom to će pre svega napraviti problem Ukrajini. Onog trenutka kada trupe stranih zapadnih vojski budu stupile na tle Ukrajine Rusija će morati da reaguje. Ako britanski brodovi budu pokušali da uđu u luku Odesa neće se dobro provesti – navodi Saša Adamović.

JOLOVIĆ: Rusija će Krim i Crno more braniti kao i Moskvu

Da bi Rusi stigli do Odese moraće da pređu i jednu veliku prepreku, a to je reka Dnjepar. Pukovnik Milan Jolović potvrđuje da je jedna od najtežih taktiljih radnji držati mostobrane. Rusija će kaže savladati sve prepreke da dođe do Odese i Crnog mora.

–  Krim i Crno more su jedna noga na kojoj Rusija stoji, ona ništa manje neće braniti ni Krim, ni Crno more, ni Odesu od Moskve. Danas na frontu nemamo veliku tenkovsku bitku, ni borbu bataljon protiv bataljona. A zašto? pa zbog razvoja oružja. Zato nemamo masovne bitke. Rusi imaju savremena protiv oklopna sredstva, evo videli smo da su u Rabotinu napravili groblje tenkova. U onom momentu kad odluče Rusi će krenuti u ofanzivu. Mir će biti kad oni odluče, odnosno kad vojno poraze Ukrajinu – jasan je Jolović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter