Izvor: bsc happy portal
02.04.2023 u 21:37
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Cilj terorističkog napada u Sankt Peterburgu je bio ratni reporter, nekome je smetala njegova istina“

U večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" na HAPPY TV, na 402. dan rata u Ukrajini , govorilo se o sve većem otporu u Evropi po pitanju nametanja rusofobije, o nastavku rata, stanju na frontu i bici za Bahmut.

Gosti večerašnje emisije bili su: Ljuban Karan- bivši oficir KOS-a, Ljubinka Milinčić-urednica „Sputnjika“ i Stevan Ignjatović-pilot.

Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je danas poginuo ratni izveštač Vladlen Tatarski u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu.

Kako se saznaje, reč je o terorističkom aktu ukrajinskih obaveštajaca.

Tatarski je u trenutku napada vodio tribinu u kafiću. U ovom terorističkom aktu povređeno je i više od dvadeset ljudi.

Iz Ukrajine su stigle sramne slike iz Kijevsko-pečerske lavre i obišle su svet. Mitropolit Pavel će biti u kućnom pritvoru 60 dana.

– Pravoslavna crkva je navikla na ovakve progone… Ako gledamo istoriju Kijevsko-pečerske lavre, vidimo da je ona nekoliko puta bila uništavana pa se podigla iz pepela. Ovo je jedna ružna slika koja pokazuje kako se jednom svešteniku stavlja nanogica. Ukrajinci, pravoslavni ljudi, napadaju pravoslavnu crkvu i to je sramni čin-poručila je Milinčić.

Ljubinka Milinčić smatra da je pogibija ratnog izveštača u Sankt Peterburgu svojevrsni oblik zastrašivanja.

-Cilj je bio ratni reporter, nekome se nije dopala njegova istina!- poručila je Milinčić.

Milinčić je prokomentarisala najnoviju ucenu ukrajinskog predsednika Zelenskog koju je uputio Zapadu.

-On vešto manipuliše sa Zapadom. Najavio im je da ukoliko mu neće pomoći on će tada razgovarati sa njihovim najvećim neprijateljem, Putinom. Zelenski misli da ukoliko više Ukrajinaca izgine da će mu biti poslato i više oružja. Međutim, to ni malo ne zavisi od njegove volje i to nema veze jedno sa drugim-kazala je urednica „Sputnjika“.

Da li Rusija menja svoju taktiku ratovanja i da li postaje agresivnija, Milinčić je rekla:

-Ruska industrija je u vojnom režimu i nije potrebno da im Kina išta šalje.  da li se Rusija sprema za neki agresivniji odgovor, to je pitanje na koje mogu da kažem da ako vam neko stalno preti, onda morate da budete spremni i da odgovorite na te pretnje. Videli smo spoljnopolitičku doktrinu Vladimira Putina, da Rusija ima pravo da spreči napad i da deluje prva,. To je odvraćanje i sprečavanje. U toj doktrini je Amerika proglašena za glavnog neprijatelja i trebalo bi je ozbiljno analizirati- rekla je Milinčić.

O eksploziji u Sankt Peterburgu Ljuban Karan je rekao:

-Ukrajinske obaveštajne službe su oslobođene obaveštajnog rada. To za njih obavljaju mnogo veće i moćnije službe. Ukrajinske obaveštajne službe su se bazirale za obavljanje upravo ovakvih terorističkih akcija. civili su meta u ovom terorizmu. Videli smo to do sada. Sve akcije, od ubistva Darije Dugin pa do miniranja Krimskog mosta. Svuda su tu mete baš civili. Nema globalnog zajedničkog stava šta je terorizam u svetu. Na Zapadu postoji dobar i loš terorizam. Mi smo to ovde najviše osetili. To je bila OVK. Na balkanu teroriste niko ne dira, ovde im je sigurna kuća. Za Zapad su sva sredstva dozvoljena pa i terorizam ukoliko će tako eliminisati neprijatelja-rekao je Karan.

Karan smatra da Bahmut nije ključno mesto ovog rata u Ukrajini.

– Bahmut kao grad više ne postoji. Tamo su samo podzemne katakombe u kojima se sakrivaju Ukrajinci kako ne bi masovno ginuli. Tamo nema nikakve taktike ratovanja.  Doživeli su da Vagner zaustavlja kompletnu ukrajinsku vojsku. Ceo front je mrtav sem artiljerijskog prepucavanja u Bahmutu i oko njega. Tu su jedino i intenzivne borbe na frontu. Cilj je da se preseče koridor prema Krimu. Nije ni čudo što Rusi hoće da angažuju još jednu takvu firmu kao što je Vagner- kaže Karan.

– Ukrajinci nisu spremni za prolećnu ofanzivu. Oni imaju malo tenkova. Nema borbe tenk na tenk. Najefikasnije sredstvo protiv tenkova su helikopteri. Rusija prednjači u tome i  to je neuporedivo. Zelenski kaže da nema PVO. Ako to nemaju, onda su samo glineni golubovi. Svesni su da ne mogu u novu ofanzivu, a Zapad vrši pritisak.  Ukrajini nikakva pomoć ne znači jer nemaju usklađeni sistem napada, nemaju sadejstvo- kaže Karan.

Ignjatović smatra da nema direktnog udara na frontu.

-Najviše radi artiljerija i deo raketnih sistema.  Čeka se trenutak kada će se uključiti pešadija i to će biti kraj agresorima koji pokušavaju da zaustave ruske snage.

On takođe podseća na veliki značaj saveza Kine i Rusije u geopolitičkoj slici sveta.

-Ovde nije samo reč o ekonomskoj saradnji Kine i Rusije. Kina ima sigurnost, da ukoliko dođe do sukoba sa Amerikom oko Tajvana, a mislim da će i to doći uskoro na red, Rusija je tu-poručio je Ignjatović.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter