Izvor: BSC Happy
03.04.2023 u 20:59
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Prigožin je razvio nekoliko zastava, to znači da je Bahmut osvojen!“

U večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" na HAPPY TV, na 404. dan rata u Ukrajini, govorilo se o stanju na frontu, bitki za Bahmut i geopolitičkoj situaciji.

Gosti večerašnje emisije su: Vladimir Kokanović, Srbi u Sloveniji, Žarko Rakić, novinar i Žarko Popović, stručnjak za bezbednost.

Vladimir Kokanović smatra da ruski cilj nije Bahmut i da ruske snage neće svoje udare tamo fokusirati.

– Rusi bi mogli da sa svojim jakim snagama da probiju liniju odbrane Bahmuta, međutim oni su osetili da oni njih sistsematski ubijaju, a da oni nemilice šalju svoje trupe jkoje stvarno u jednoj besmislenoj borbi gube živote. U Bahmutu se nalazi 50.000 ukrajinskih vojnika, a u Zaporožju još 50.000 – kaže Kokanović.

Naš gost samtra da su Ukrajinci izveli jedan teroristički akt prema blogeru i civilima, ali kako kaže, na žalost jako uspešno.

– Ovo je uspešna teroristička akcija. Ruske službe jako su imale lošu obaveštajnu pripremu za izvođenje ovih dejstava, a imali su osam godina da se pripreme. Uraditi jednu obaveštajnu prirpemu na jednoj teritoriji gde ćete voditi ratna dejstva nimalo nije lako. To je složen jedan proces – kaže on.

Za sam teroristički napad Kokanović kaže: „To je urađeno neočekivano, u jednoj figurici postaviti eksploziv razorne moći, ubiti tog čoveka i raniti preko 30 ljudi je klasičan primer terorističkog akta, jer su meta bili civili. Svaki teroristički akt ima za cilj, pre svega politički, širenje panike, straha i nesigurnosti među građanstvom.“ zaključuje Kokanović.

Žarko Rakić je govorio o ruskom prisustvu u Bahmutu i Prigožinovom snimku tog čina.

– Zapadni mediji kažu da informacija ne može da bude potvrđena. To je primer propagandnog rata. Ne znam šta im to treba. Rusi su sa tri strane opkolili Bahmut, i da, u zapadnom delu grada i dalje su skoncentrisane jake ukrajinske trupe. Kada će bitka biti završena, ne možemo da znamo… – kaže Rakić.

On smatra da je Bahmut simbol ukrajinskog otpora, odnosno simbol koji stvaraju sami Ukrajinci i da je to jako dobra propaganda.

Bahmut je odjednom postao simbol otpora Ukrajine, oni ga nazivaju „Naš Staljingrad“, neće da se povuku. Mislim da se plaše, da je to znak njihove velike slabosti, znak da bi tako pali i drugi gradovi. Istovremeno bi izgubili poverenje zapadnih saveznika, jer bi pokazali da su slabija strana u ovom ratu – rekao je naš gost.

Rakić smatra da će rat u Ukrajini ostaviti jake posledice po suverenost mnogih država.

– Neki zapadni mediji su optužili Ruse da su aktivirali „agente spavače“ i da su oni glavni organizatori, da su oni pobunili narod. To znači da ruska obaveštajna služba radi odlično…  – zaključuje Rakić.

Žarko Popović smatra da je Zelenski taj koji nije spreman za mirovne pregovore.

– Zelenski nije spreman na miran prekid sukoba. Zelenski, ukoliko je uopšte žele oda šalje poruku –  ona je da on ne želi da sukob okonča. Ruske snage vrlo dobro to primećuju, na snazi je jedna vrlo vešta vojna taktika. Da se primetiti da ruska vojska i Vagner taktiziraju i da su imale mogućnosti da to brzo osvoje, ali oni to ne žele – kaže Popović.

On dodaje i da su Ukrajinci slali u Bahmut svoje najelitnije trupe.

– Ukrajinci su svoje najsnažnije snage slali upravo u Bahmut želeći da ga oslobode, a da su Rusi ostavljali taj zapadni region slobodnim. Prigožin je razvio nekoliko zastava, to znači da je Bahmut osvojen, ali je rekao da se ukrajinske snage nalaze u tom zapadnom delu grada – rekao je naš gost.

Popović smatra da je raspoređivanje naoružanja ulazak u fazu iščekivanja onog najgoreg.

Ušli smo u fazu išekivanja. Ovaj rat nije samo strogo vojni, on ima dimenziju geopolitičkog sukoba. Raspoređivanje taktičkog naoružanja… ovde je i raspoređivanje snaga u jednoj geopolitičkoj samoj areni, a očekuju nas i izbori na Tajvanu, što je važno za odnose sa Kinom, ali i odnose SAD i Kine. SAD diktiraju tempo uz samu Rusiju. Ovde treba uzeti politički vrlo važan politički momenat. Kina neće odustati od Tajvana, ali će više povesti računa o samoj podršci Ruskoj Federaciji. Neće davati naoružanje Rusiji, neće biti vojnog saveza, ali niko nije rekao da neće biti ekonomskog, koji je verovatno mnogo važniji u ovoj situaciji – zaključuje Popović.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Prigožin je razvio nekoliko zastava, to znači da je Bahmut osvojen!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter