Izvor: bsc happy portal
04.04.2023 u 22:16
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Britanske službe stoje iza ubistva ruskog ratnog izveštača – cilj im je sejanje straha među narodom“

Večerašnja emisija "Aktuelnosti" ispratila je 405.dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ bili su: Dragoslav Bokan-Institut za nacionalnu strategiju, prof dr Mina Zirojević i Dragan Vasiljković –kapetan Dragan.

Ruski ministar odbrane Šojgu, danas je saopštio da deo jurišne avijacije Belorusije dobio mogućnost da izvrši napade sa sistemima sa nuklearnim punjenjem. Finska je pristupila NATO-u, a Rusija sprema kontramere, po navodima Kremlja.  Darija Trepova uhapšena je i optužena za teroristički napad u Sankt Peterburgu u kom je poginuo ruski novinar, ratni izveštač Tatarski, blizak prigožinu i grupi Vagner. Kako se saznaje, iza ove terorističke akcije stoje ukrajinske obaveštajne službe. Mitropolit Pavel iz Kijevsko –pečerske lavre pozvao monahe da ne napuštaju manastir i da ne padaju duhom. Danas je uhapšen i bivši američki predsednik Donald Tramp. O ovim i drugim temama razgovarali smo sa večerašnjim gostima.

-Na tom velikom vojnom skupu kojikm je predsedavao Šojgu mogli smo da vidimo ozbiljne ljude. To je vojnička, ratnička priča, nema metafora za janost. Utisak je da je ova priča jasna  za informisanje,  a ne za zavođenje. To je ono što mi je zapalo za oko. Kada je reč o Belorusiji, ona je prošla kroz jedan veliki proces. Beloruska bliskost Evropi je velika i postojala je opasnost da krenu da traže drugačije puteve, srećom se to nije dogodilo. Tad se Lukašenko vratio sebi, shvatio koliko je opasna šarena laža koja dolazi sa Zapada-rekao je Bokan.

Bokan kaže da su ukrajinski nacisti pažljivo birali koga će likvidirati. On smatra da je u pitanju delo ukrajinske obaveštajne službe.

-Ubili su čoveka koji je blizak Prigožinu i Vagneru. Lako je ovde prepoznati potpis ukrajinskih službi. Našli su lošu osobu koja će da to uradi.  Automatski, izborom Darije Trepove su pokazali ko su i šta su. Nije bilo logike da ona bude na toj tribini. menjala je stanove, maskirala se, kupila je čak i kartu za beg…Kaže Bokan.

On smatra takođe da je priča o sukobu Vagnera i ostatka ruske vojske preforsirana i da ne postoji nikakav sukob.

-Oni imaju drgačije ritmove, ali su na istoj strani. Soporovi nisu svađe, a kamoli sukobi.

Povodom oglašavanja mitroplotita Pavela iz Kijevsko -pečerske lavre Bokan kaže da se po prvi put u istoriji dešava da raskolnici izbacuju zvaničnu crkvu.

-Kijevsko-pečerska lavra je najvažniji centar pravoslavlja pored Svete Gore. To je napad na tvrđavu pravoslavlja.

– Zapadne priče su deplasairane i zato koriste terorizam. Tu nema ništa ljudskog. Stvarno je kraj istorije, odnosno njihove zapadne istorije. Kraj njihovim lažima i pokušajima da zavedu razne narode-poručuje Bokan.

-Ova optužba protiv Trampa je suluda. Hapšenjem pokušavaju da provociraju reakciju u javnosti kako bi se stvorili neredi. To je početak ukidanja postojećih sloboda američkog naroda-kazao je Bokan.

Govor Šojgua i zasedanje ministrastva odbrane Rusije je poruka bez marketinga, kaže Kapetan Dragan.

-Sa druge strane je dijametralno suprotna situacija. Više pratim Zapad, a on je ekspert u marketingu. Oni su u stanju da prezentuju da je crno belo i obratno i dobro su u tome. Njihova greška je u tome što su verovali da sa tom propagandom mogu da pobede.  Na Zapadu, sad,  kada bi došlo do mobilizacije bilo bi ozbiljnih problema i ona bi bila neuspešna- kaže kapetan Dragan.

– Amerika je počela da gubi svoje partnere u svetu. Izgubili su kompletno arapski svet. Izgubili su i Crnu Goru-poručuje Kapetan Dragan.

Kapetan Dragan smatra da je teroristički čin zapravo čin očajnika, gubitnika.
– Vagner je strogo profesionalna jedinica koja je podređena ruskom ministarstvu odbrane. Oni su deo ruskog odbrambenog sitema. Oni su samo efikasniji od obične vojske i nije tačno da je u sastavljena od robijaša. Prijemni ispit za Vagner je strog, a obuka je dobra. Oprema im je poslednja reč tehnologije. Oni nisu privatna nezavisna organizacija.

– U vreme kada je Amerika napala Srbiju nije postojao presedan. Amerikanci su tako legalizovali rusku invaziju na Ukrajinu. Rusi su rekli, „vi menjate pravila, e onda igramo po vašim pravilima“.

Kapetan Dragan smatra da kada bi se sada održali predsednički izbori u SAD da bi Donald Tramp sigurno dobio.

Mina Zirojević je komentarisala ulazak Finske u NATO.

-Finska je imala specifične odnose i sa Nemačkom i sa Rusijom. Ona je zbog toga u vrlo osetljivom položaju. Morala je da gaji neutralni odnos. Sada se pojavio strah od Rusije i ona je morala da se prikloni bloku. Rusija će pažljivo nadgledati poteze Finske, tako će i reagovati. naravno, Rusiji ne odgovara da vodi rat i sa Ukrajinom i sa Finskom. Najbolje bi bilo za sve da se sad pod NATO kišobranom ponaša što neutralnije.

Zirojević smatra da iza terorističkog napada u Sankt Peterburgu stoje britanske obaveštajne službe.

Ona smatra da se na taj način stvara strah kod ruskog naroda da su oni možda sledeće potencijalne mete.

-Strah je ono na šta igraju obaveštajne službe kada upotrebljavaju terorizam. međutim, oni često ne shvataju da svi narodi nisu isti i da ovaj čin može samo da ujedini ruski narod.

Ona smatra da je ovaj teroristički čin vrlo sličan ubistvu Darije Dugine.

-Na isti način su birane žrtve. To su ljudi koji nisu „veliki“ i zaštićeni. Nisu krenuli na Putina, već na neke novinare koji nisu imali pratnju. Učinili su to na nekome ko podržava zvaničnu politiku Rusije-poručila je Mina Zirojević.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter