Izvor: BSC HAPPY
05.04.2023 u 21:19
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Fešta oko prijema Finske i Švedske u NATO zapravo je odvlačenje pažnje sa bitnijih stvari“

Večerašnja emisija "Aktuelnosti" ispratila je 406. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

U toku emisije „Aktuelnosti“ ove večeri najveći akcenat bio je na trenutno aktuelnoj vesti da je Finska postala članica NATO, naši gosti izneli su mišljenje o tome da li je ulazak Finske u NATO nova pretnja za Rusiju, šta se time menja generalo na severu Evrope i odnosu ka Rusiji, i da li ulaskom u NATO Fisnka dobija ili gubi. 

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ bili su: prof. dr Bojan Dimitrijević – ekonomista, prof. dr Miloš Laban, Vladan Glišić – advokat.

– Mislim da se situacija dodatno komplikuje i postaje bezbednosno složenija nego što je bila do sada, mada naravno moramo da konstatujemo da je Finska formalno bila neutralna, ali nije bila potpuno neutralna, vrlo često su učestvovale kao neka vrsta pridruženih članica u manevrima koje je vršio NATO, a ovim sada činom, potpadaju pod član pet, što znači da bi neka vrsta između Finske i Rusije aktivirala potencijalnu automatsku odbranu NATO protiv Rusije. To će potencijalno povećati rizik od sukoba. Koliko sam shvatio, u ovom trenutku učešće Finske u NATO ne znači da će se tamo instalirati nuklearno oružje, ali će se povećati tenzije na granicama, međutim mislim da najvećim delom, rat koji bi se vodio sa NATO bio bi nuklearni rat, ali mislim da ovo ništa dodatno nije zakomplikovalo stvari Rusiji, kada je reč o sukobu sa Ukrajinom. Iz ugla konvencionalnog rata, to ne znači ništa, jer mislim da rat između NATO i Rusije ne bi bio konvencionalnog tipa, rekao je profesor Dimitrijević, a potom je na tu temu svoje mišljenje izneo profesor Laban.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ranu nikad ne treba da ispustimo iz ruku, treba da je držimo i čuvamo jer je to rana na našoj odbrani!

– Ja lično smatram da je sva ta fešta oko prijema Finske i Švedske u NATO zapravo odvlačenje pažnje o tome, što je jasno da će uskoro biti kapitualcija Ukrajine u vojnom smislu. Sada da li će formlano potpisati, to je pitanje, ako se nastavi kalsičnim oružjem, NATO je izgubio u Ukrajini. Suočeni sa porazom vojničkim sada počinju da se vode novim taktikama. Finska je zemlja sa mnogo teritorija, a malo stanovnika, ona je ovim zapravo više izgubila, a nije dobila ništa. Ja ne verujem lično u taj član pet NATO. Nemoć NATO se ogleda u tome jer nemaju vojsku sem turske, američku ne treba da računaju, posade njihove su samo čuvari baze. Zapravo realnost mnogo drugačije izgleda, Finska je ovim potezom dala sebi auto-gol, jer nije dobila ništa, kazao je Laban, a potom nastavio advokat Glišić.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Britanske službe stoje iza ubistva ruskog ratnog izveštača – cilj im je sejanje straha među narodom“

– Rusija mora da vuče druge šahovske poteze u sukobu u sukobu sa NATO. Ovaj sada potez za Finskom, to je svest o tome da NATO pomera svoje snage i ka severu, tamo gde Rusija ima ogromnu količinu naoružanja, tamo su ozbiljni resursi. Taj deo podrazumeva i objašnjava, to je globalni put. Zato kažemo da je ovo hibridni rat, jer se ogleda u tome da se ne vodi samo na teritoriji Ukrajine. Jasno je da NATO ovim potezima, pomoć Ukrajini, ulazak Finske i Švedske u NATO, samo predstavlja propale pobede, prava pobeda se ne ogleda u tome. Kada kažu da Rusija sporo ide i da se rat sporo odvija, to je zapravo pogrešno, kada gledamo u konteksu hibridnog rata, u ovom trenutku ne možete da skrcate sve odjednom i da se upropastite, zato Rusija zapravo ide laganim tempom, jer se bore za zaštitu ne samo teritorije već i privrede i tako dalje, rekao je između ostalog Glišić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Fešta oko prijema Finske i Švedske u NATO zapravo je odvlačenje pažnje sa bitnijih stvari“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter