Izvor: BSC Happy
01.04.2023 u 21:11
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „NATO je objavio i vodi rat protiv pravoslavlja!“

U večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" na HAPPY TV, na 401. dan rata u Ukrajini , govorilo se o sve većem otporu u Evropi po pitanju nametanja rusofobije, o nastavku rata, stanju na frontu i bici za Bahmut.

Gosti večerašnje emsiije bili su: Prof. dr Vojislav Šešelj, političar, Aleksandar Pavić, politikolog i Milovan Bajagić, vojni analitičar.

Vojislav Šešelj smatra da je trenutna rusofobija i te kako dobar politički adut u ruskim rukama.

– Sada je ta rusofobija dobra, nju su smisleno forsirale zapadne obaveštajne službe. Cilj im je bio da opravdaju antiruska nastojanja, dok su na sve to dobili kontraefekat, koji prvobitno nisu očekivali – rekao je Šešelj.

Naš gost smatra da se u Evropi pojedini narodi bune protiv rusofobije koja im se nameće od strane sopstvenih režima, odnosno zapadnih struktura moći.

– Ona (rusofobija) budi bunt u narodu, „šta nam ovo treba?“, „što nam treba sukob sa Rusijom?“. Pogledajte šta se dešava u Poljskoj, u Češkoj, Francuskoj, pa i u još nekim zemljama. Rusofobija će da postane faktor koji će postepeno da menja politiku režima – kaže on.

Šešelj kaže da trenutno na zapadnoj političkoj sceni nema državnika koji bi bio dovoljno ozbiljan da se sa problemom suoči.

– Zapad nema nijednog ozbiljnog državnika, ako izuzmemo mađarskog premijera. Niko ne razume ovu situaciju, kako se suočiti sa problemom. Ovo su problemi koji zahtevaju hitno rešenje – rekao je naš gost.

On kaže i da se protiv Rusije sprema veliki obračun i da Moskva na to ima i te kakav odgovor.

Oni spremaju taj obračun. Poljska planira da do kraja iduće godine mobiliše 300.000 vojnika. Oni planiraju napad na Belorusiju i Kalinjingradsku oblast – i dodaje: „Ako dođe do napada na Kalinjingrad, Rusi će odgovoriti taktičkim naoružanjem„.

Šešelj smatra da bi jedino Donald Tramp mogao biti svetla tačka u rešavanju ovog sukoba.

Očekujem da ako Tramp pobedi, da će kao što je rekao, za 24 časa biti mir – zaključuje Šešelj.

Ratovanje do poslednjeg Ukrajinca, kao topovskog mesa, jeste, kako se navodi, politika Zapada i sa tim se slaže naš gost Aleksandar Pavić, koji smatra da Zapad želi totalni rat.

– Ovo što oni rade je u funkciji eskalacije. Dizanje optužnice protiv Putina je upravo u tom cilju i tu je veliku ulogu igrala organizacija koju finasnira Stejt department na osnovu lažnih činjenica – rekao je on.

Pavić smatra da nije u pitanju samo borba za goli interes, nego da pojedinci i njihove strukture vode rat, koji ima za cilj potpuno uništenje Rusije.

Trojac, Blinken, Džek Salivan, Viktorija Nuland, oni patološki mrze Rusiju i time se vode. Ne mogu da odustanu od tog suludog plana, suviše su satanizovali Rusiju i Putina i spalili sve mostove. Njih ne zanima smrt Ukrajine, guraju sve manje obučene vojnike na front. To je klanica. Mnogo im je važnije nešto drugo. Oni ne odustaju od promene vlasti u Moskvi, što je suludo – kaže naš gost.

Pavić se slaže sa Šešeljem da Zapad nema sposobne držvnike, koji bi mogli da se nose sa aktuelnim problemom.

– Ranije su bili na Zapadu ljudi od formata, pošto ih danas nema, zato stvari ne idu u dobrom pravcu – kaže on.

Pavić dodaje i da je ovaj rat, rat protiv pravoslavlja.

Ovo je rat protiv pravoslavlja koji je NATO objavio. Ovo ima ogromnu simboliku, jer je sada veći progon crkve, nego iz doba katakombi u vreme Rimskog carstva. U NDH je isto rađeno – zaključuje Pavić.

Situacija na frontu je sve komplikovanija, borbe oko Bahmuta se i dalje vode, Milovan Bajagić smatra da će se u Bahmutu voditi teške i duge borbe i da je rat tek na početku.

– Sve se bazira oko Bahmuta. Jedno vreme su tokom 18. veka Srbi bili glavni tamo. Konfiguracija terena je kao Šumadija, ispresecan je brežuljcima, vodenim tokovima, a s obzirom na godišnje doba i strukturu zemljišta, nemoguće je izvesti veće operacije, jer se vojno-mehanizovane jedinice zagljavluju u blatu – rekao je Bajagić.

Naš gost navodi značaj ovog mesta, objašnjavajući da je on još pre nekoliko decenija predviđan za velike sukobe.

– Bahmut je grad koji je infrastrukturno sagrađen i kompleksniji od Marijupolja. On je pripreman kao veliki industrijski centar još u vreme SSSR-a, kao grad na kom će NATO polomiti zube. Od 2014. on se utvrđuje – kaže on.

Bajagić navodi zašto se rat toliko odugovlači.

– Gradski sukobi su najkomplikovaniji vid borbe, što je grad razrušeniji to je snajperista više kao riba u vodi. Bahmut ima izrazitu podzemnu infrastrukturu, jedini način jeste da se sravni sa zemljom – kaže on.

Na gost smatra da su pojedine pretnje hemijskim oružjem i nuklearnim naoružanjem su samo zveckanje oružjem.

Bojni otrovi su takođe rešenje, ali ni Rusija ni Ukrajina neće pribeći tome. I u Prvom i u Drugom svetskom ratu su svi posedovali bojne otrove i dodaje: „ne postoji pravilo u gradskoj borbi – to je osnovno pravilo, što je rekao maršal Čujkov, heroj staljingradske bitke“.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter