Izvor: BSC Happy
19.09.2023 u 20:55
2

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Nalazimo se u situaciji koja neverovatno liči na Prvi svetski rat“

Danas je 573. dan rata u Ukrajini, a večerašnja emisija „Aktuelnosti“ donosi izveštaj i analizu trenutnog stanja na frontu.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji su: Nikola ŠainovićIgor Damjanović i Dragan Vujičić. 

„AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Sve je spremno za ofanzivu Rusije – ukrajinski gubici biće ogromni!

Na početku emisije Dragan Vujičić je komentarisao odlazak Zelenskog u Njujork, i tom prilikom istakao da je ukrajinski predsednik predstavljen u lošem kontekstu u američkim medijima, koji su jasno istakli da je ukrajinska kontraofanziva propala.

– Informacije koje su poslednje, sve se dešava sada uoči ove posete, Zelenski je danas sa svojom suprugom sleteo u Njujork. Informacije u poslednja tri dana su trebale da posluže kao uvod u njegovu kampanju prikupljanja podrške, oružja i pomoći Ukrajini. Međutim on kada je seteo u Njujork njega su  dočekali nerijatni tonovi u američkoj štampi. Mnogi pišu da je sve propalo, da je kontraofanziva potpuno propala. „Njujork tajms“ je maltene otkrio laži Kijeva, oni su objavili da je pijacu u Konstantinovki pogodila ukrjainska brigada, oni su tada bila tamo, rekao je Vujičić.

– Klešejevka je mesto gde se vode krvave borbe od početka ukrajinske kontraofanzive. Još pre više od dva meseca, ruski novinar je početkom jula na svom telegram kanalu napisao da je Klašejevka napuštena, da se ruska vojska povukla, međutim vreme je pokazalo da su te njegove procene dosta ishitrene i Ukrajina je napadala na tom pravcu, nije uspela da zauzme Klašejevku, bila je potpuno odbačena. Ukrajina je za sada možda uspela da zauzme samo nekoliko sela, međutim ni tu nisu mnogo mogli da se zadrže jer je prisutna ruska aljtiljerija. Bahmut je grad gde nijedna kuća nije ostala čitava, možemo slobodno da kažemo da za vreme ovih borbi tamo nije ostalo ništa, stambeno je sve uništeno. Klašejevka je dosta bitna, kakav će biti dalji razvoj situacije ostaje da vidimo. Meseci prolaze, desetine hiljada vojnika sa ukrajinske strane gine, a vidimo da nema nekih napretka, kazao je Igor Damjanović.

Nikola Šainović istakao je tokom svog izlaganja da Ukrajina pokušava da predstavi neki izmišljeni uspeh samo da bi zadovoljila američke unutrašnje potrebe.

– Kao što smo od početka govorili, ovaj rat će trajati dugo i nema lakih uspeha. Ukrajina nije napredovala, jasno je da se to nije desilo, mi se nalazimo sada u situaciji koja neverovatno liči na prvi svetski rat, rovovi su fiksni. Ukrajina ima preku potrebu da demonstrira bilo kakav uspeh za američke unutrašnje potrebe, kako bi se nastavila kampanja finansiranja Ukrajine bezgranično. Skoro je Bajden rekao da su prešli 110 milijardi dolara raznih paketa pomoći. Ova kampanja koja je politička, opet američka, je ogroman pritisak na ukrajinske komandante da donesu bilo kakav uspeh. Ukrajina je već bila u Bahmutu, pa je izbačena, šta će sad značiti da ponovo uđu, pa imaće samo desetine hiljada ljudi manje koji će izginuti u tome, rekao je Nikola Šainović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Nalazimo se u situaciji koja neverovatno liči na Prvi svetski rat“”

  1. Igor je nekako do sada sve usporeno pricao , zastajkivao, veceras je bio izuzetno sjajan , kao i Šainovic i Vujicic .
    Sta li bi Putin rekao kako bi stao na put GAFAMu i njegovoj Kineskoj verziji BATAXu dok on sredjuje naciste , ovi ce ga presisati i ne samo Ruse i BRIKS već i Amerikance i sve ostale bez rata .
    Šifra: Dame ne gaje predugačke nokte .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter