Izvor: BSC Happy
19.03.2023 u 21:26
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HEPI TELEVIZIJI: „Dok na Zapadu legalizuju pedofiliju, Putina bi da hapse!“

Međunarodni krivični sud (MKS) izdao je nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, dok ruski predsednik posećuje obnovljeni Marijupolj. O ovoj temi u večerašnjoj emisiji "Aktuelnosti" govorili su: Dragan Vujičić, novinar, Đuro Bilbija sa portala "Fakti" i Vladan Glišić, advokat.

Veliko je iznenađenje zateklo međunarodnu zajednicu izdavanjem ovog naloga za hapšenje. Njegov apsurd i „šizofrenija“ Sjedinjenih država održavaju se ne samo na odnose sa Rusijom, nego i na određene aspekte koji bi se mogli povezati i sa Srbijom, upravo zbog MKS-a.

O šoku koji je zatekao javnost, ali i drugoj slici života i javnosti u samoj Rusiji govorio je naš gost Dragan Vujičić.

– Svi smo se iznenadili kada smo videli (vest o nalogu za hapšenje) na internetu. Svaka im čast ako je tako – i dodao je vezano za posetu Putina Marijupolju – Život se vratio, život ništa ne može da pobedi. Želim ovim ljudima mir – rekao je Vujičić.

On je prokomentarisao kakav legitimitet ima MKS, odnosno šta je Haški tribunal radio srpskom narodu, sada čini i ruskom, doduše dosta bezuspešno, kako on kaže.

– To je primer kako se radi još od naše Srebrenice, taj isti sud u Hagu. Apsolutno neverovatna priča. Ovaj MKS je žrtva bačena u vatru. Proksi ratovanje, ovo je jedan primer. Genocid može biti šta oni požele! – rekao je naš sagovornik.

Nadovezujući se na optužbe Zapada da je Putin otimao ukrajinsku decu, Vujičić pominje jedan primer iz SAD i Meksika koji Zapadu ne da za pravo da bilo šta slično komentariše za ostale.

– 256.000 dece iz Meksika je prelazilo granicu sa SAD uz pismo preporuke.  Onda se rasporede po teritoriji SAD. Šta se dogodilo sa 256.000 dece? – rekao je on.

Naš gost Đuro Bilbija smatra da će Zapad terati Ukrajinu na rat do istrebljenja, ali njenog istrebljenja.

– Jasno je da će oni Ukrajinu dokle god budu mogli da guraju do poslednjeg Ukrajinca, gde će domine početi da se ruše, na kojoj tačno tački ne može da se kaže. Rusija želi da prvo Ukrajina krene napred, na to ih Amerikanci teraju, jer im je potrebno da u svojoj javnosti opravdaju izdatke koje su imali – kaže Bilbija.

On navodi da se Amerika spustila na samo dno geopolitike i da ima ne baš tako sposobnog lidera.

– Amerika se spustila, grebe po dnu, samo što njihova propaganda ne dozvoljava da se to čuje. Ja ga (Bajdena) doživljavam kao čoveka koji ne može da poveže 10 suvislih koraka, ni 10 suvislih misli – rekao je naš gost.

Bilbija smatra da Zapad smatra Ruse kao glavne krivce za sve svetske probleme.

– Ruska fundamentalna krivica za sve, nije kriv samo rusko rukovodstvo, ni ruska državna mašina, nego i rusko društvo – i dodaje da je sramota optuživati Putina zbog navodnog incidenta sa otetom decom.

– Putina bi da gone za decu dok su ih Rusi spasavali, a na zapadu su na korak od toga da legalizuju pedofiliju! – rekao je Bilbija.

Advokat Vladan Glišić kaže da da je zanimljiva optužnica protiv Putina upravo u trenutku tesne veze sa predsednikom Kine.

– Zanimljivo je da je to u predvečerje dolaska Sija u Moskvu. Putin neće moći da putuje bilo gde sem u SAD, Kinu i Rusiju – i dodaje da je sebe MKS „delogirao i devalvirao“.

On smatra da je MKS u ovoj situaciji inkvizicija samo za Moskvu.

– Ovo je sad pokušaj da MKS bude inkvizicija samo za Rusiju, kao što je za nas Haški tribunal. Mislim da je sporazum između Kine i Rusije mnogo radikalniji odgovor Zapadu nego što je trošenje MKS za neki potez – rekao je Glišić.

Dodaje da je Putinov dolazak u Marijupolj jasan znak da je to ruska teritorija.

– Ovaj njegov dolazak govori da u to nema sumnje da je to deo Rusije – kaže Glišić.

Naš gost navodi da nije celokupni zapad onakvim kako mi vidimo, da tamo postoji i dalje slobodoljubivog sveta, te da aktuelni protesti u SAD to i svedoče.

– Narod se ne slaže sa politikom svoje zemlje, ovo je jedan deo američkog  društva koji je svestan šta se dešava. Na političkom zapadu je ukinuta demokratija. Oni ne mogu ništa. Tako da u tom smislu treba da imamo poštovanje prema tim ljudima – zaključuje Glišić.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HEPI TELEVIZIJI: „Dok na Zapadu legalizuju pedofiliju, Putina bi da hapse!“”

  1. Ako bi mogli da organizujete emisiju gde bi istovremeno bili Dragan Stanojevic, Dragan Petrovic, Sinisa Ljepojevic i Aleksandar Pavic, to bi bio svojevrstan specijal. Dobili bi najnovije informacije, detaljno i strucno obradjene iz ugla svakog od ovih izvrsnih strucnjaka.
    Unapred hvala.

    6
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter