Izvor: HAPPY BSC
03.01.2023 u 22:05
0

GENERAL KASTRATOVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: Ukrajinci regrutuju sedmogodišnje dečake za ratovanje!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na Happy televiziji razgovarali smo o događajima koji su obeležili 313. dan ruske vojne operacije u Ukrajini.

Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: dr Luka Kastratović- general, prof dr Boris Bratina-profesor filozofije i Veselin Šljivančanin –pukovnik.

Sve je veći  broj političara i analitičara sa Zapada koji smatraju da Ukrajina ne može da pobedi Rusiju i da je cilj ratovanja samo slabljenje Rusije.

General Kastratović podseća da je svaka tačka Zemljine kugle vitalni interes za odbranu bezbednosti Amerike i da je stvorena propaganda koja hoće da predstavi Rusiju kao savremenog osvajača sveta.

-Pokušavaju da predstave kako Rusija hoće da osvaja teritorije što ona nikad nije radila kroz istoriju. Rusija je morala da uđe u specijalnu operaciju. Potrebno je naglasiti da je Rusija bila iscrpljena za vreme vladavine Gorbačova, a posebno pod Jeljcinom.  Jeljcin nije vodio računa o Rusiji. Svo oružje je bilo demontirano, demontirane bojeve glave i uništeni veliki raketni sistemi. Bez posla je ostavio oficire, naučnike, stručnjake što je uništilo i vojsku i  oružane snage Rusije. Amerikanci su još od tada besni na Rusiju što upravo to nisu iskoristili. Shvatili su da Putin ne sprovodi Jeljcinovu politiku.  Zapad i Amerika su postepeno uvodili sankcije Rusije i to je dovelo do porasta sopstvene proizvodnje naoružanja. Za vreme Jeljcina bila je jaka i peta kolona koja je radila po diktatu Zapada-napominje Kastratović.

General Kastratović je pomenuo i ulogu Erdogana u pregovaračkim procesima između zaraćenih strana.
– Erdogan se od početka nameće kao posrednik. Turska je članica NATO-a i ne možće da izađe iz njihovog interesa.  Pregovori će svakako zavisiti od uspeha strana na frontu.

General Kastratović je napomenuo da je sve manje vojnika u Ukrajini te da se regrutuju čak i sedmogodišnji dečaci.
– Tu decu školuju za budući rat. Iz budžeta se finansiraju određene aktivnosti, ali postoje i tajni fondovi. To su nacistički fondovi u Americi i u zemljama koje su američki saveznici.
– U NATO-u počinju da pucaju šafovi jer se daju ogromne pare i naoružanje, a rezultate nema. U dolini Djnepra su uvek bile teške borbe jer je tamo narod koji je naučio da se bori i ima duh i moral te je  žalosno je što su Amerikanci naveli Ukrajince da ratuju sa Rusima.

General Kastratović smatra da je obraćanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u kom pohvaljuje uspehe ukrajinske vojske samo propaganda putem koje se diže moral vojnika i stanovništva.
–  Narod je bez vode i struje, granatirani su im domovi. Rusija će tek sad biti agresivnija i upornija zbog pogibije vojnika koja se desila ovih dana. Ona uništava infrastrukturu Ukrajine koja je potrebna za vođenje rata. Rusi znaju gde su sva ta utvrđenja. Ovde Zelneski pokušava da prikaže Evropi kako postiže uspehe. Ne može da potvrdi uspeh na frontu nikako drugačije osim propagandom. Uz Zelenskog je najmanje 250 savetnika stranaca, posebno iz Amerike. Ranije su ga i njegovi  vojnici koji su bili zarobljeni krivili, a sad i sam narod.
– Rusija nije homogena, ima puno nacija i mnogo jezika. Rusiju su do sada napustili samo njeni tajkuni. To je veličina Rusije. Rusija je pomagala svim evropskim zemljama da ostvare samostalnost. To je ono što je važno i što zapadna javnost polako saznaje kako teku ratne operacije-napominje general. .

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter