Izvor: BSC Happy
08.03.2023 u 22:08
0

JANJIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rečnik kojim govori Putin je hrišćanski i njegova čestitka je prava oda ženi!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 378. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ su  bili: profesor doktor Branimir Nestorović, profesor dr Jovan Janjić-kulturolog i Siniša Ljepojević-novinar.

Danas je ruski predsednik Vladimir Putin čestitao Međunarodni dan žena i njegova čestitka je izazvala veliko interesovanje u medijima zbog naročite retorike koja je isticala tradicionalne vrednosti za koje se zalaže Rusija i u čije ime ratuje.

Janjić smatra da ova Putinova čestitka ima mnogo veću težinu u ovom momentu nego ikada ranije. Ona ističe ljubav u porodici, majčinsku ljubav i sve one vrednosti za koje se bori Rusija i predsednik Putin.

-Ovo je lepo slovo o ženi, oda o ženi i oduševljen sam rečima predsednika Rusije. Vidite, kada je čovek u službi Boga i razume smisao žene, njegove reči imaju dublje značenje. Svakog od nas je rodila žena, majka. On je to lepo objasnio i u kontekstu dešavanja kojima smo svedoci. Vojnici se saosećaju i znaju da uvek neko brine za njih, brinu majke i, to je primer očuvanja temeljnih vrednosti na kojim Rusija opstaje-kaže Janjić.

Za Janjića Rusija nije samo zemlja već je to i posebna civilizacija.

– Rečnik kojim govori Putin je hrišćanski i nema ničega van tog okvira. Svi koji su hteli da vladaju Evropom i svetom, udarili bi prvo na Rusiju i ona nažalost ima tu sudbinu da je na udaru osvajača. Danas Zapad koristi sva moguća sredstva, naciste, teroriste i crnog đavola ako je to koristi da se porazi Rusija.

O padu Bahmuta Janjić kaže:
– Bahmut je važan, ali  on služi Ukrajincima kako bi dobijali veću podršku od svetskog javnog mnenja i kako bi dobili više oružja. Posle godinu dana ratovanja i dalje mi deluje kao odmeravanje snaga Rusije sa Zapadom. Jasno je svima da ovde nije Ukrajina protivnik. Zapad treba da se pokaže i pokazuje se kao strana koja je upletena na svaki način u rat. vidimo da je on i u komandi i u plaćenicima, u naoružavanju Ukrajine, u obučavanju ukrajinskih vojnika… Rusija kroz rat ide vrlo oprezno. Ona koristi snage koliko je potrebno da zaustavi napadača iza koji stoji iza NATO-a. Borelj je vapio da se štedi oružje jer ga nema u magacinima Evrope. Zapad je hrteo da iscrpi Rusiju, a ustvari, na ovaj način Rusija je iscrpela  Zapad. S Zauzimanje Bahmuta predstavlja novu mogućnost za napredovanje ruske vojske. Sve ide po ruskom planu i rat će se tek rasplamsati

O pokušaju da se izazove „obojena revolucija“ u Gruziji, Janjić kaže:

-Očekivane su obojene revolucije. U Gruziji je pravoslavlje ukorenjeno.  Zapadu je potrebno da se rat proširuje na pravoslavne zemlje. Cilj je da se razvuku ruske snage van granice Ukrajine. Belorusija se drži neutralno i Ukrajina nije ugrožena od ove države. neko pokušava da je uvuče u sukobe i to smo videli kroz slučaj uhapšenih terorista na minskom aerodromu. To je pokušaj i da se NATO direktno uvuče u rat. U Pridnjestrovlju se pokušava takođe i to sve sa ciljem da se izazove svetski rat.

Janjić smatra da je napad na Severni tok proistekao iz američke „kuhinje“.

– Rusi su uporni da se dokaže čiji je terorističko delo dizanje u vazduh „Severni tok“. Prvo je pokušano da se optuže ukrajinske snage, pa to nije izgledalo ubedljivo, pa kako Amerikanci to ne bi jasno i glasno rekli morali su da kažu Nemci. Nemačka je u zavisnom položaju od Amerike. Zadržan je taj status okupacione zone. I dan danas amerikanci imaju svoje baze u Nemačkoj.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter