Izvor: BSC Happy
08.03.2023 u 22:45
0

LJEPOJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Obojena revolucija u Gruziji je već viđen scenario-pročitana knjiga“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY o događajima koji su obeležili 378. dan ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Gosti večerašnje emisije „Aktuelnosti“ su  bili: profesor doktor Branimir Nestorović, profesor dr Jovan Janjić-kulturolog i Siniša Ljepojević-novinar.

Danas je ruski predsednik Vladimir Putin čestitao Međunarodni dan žena i njegova čestitka je izazvala veliko interesovanje u medijima zbog naročite retorike koja je isticala tradicionalne vrednosti za koje se zalaže Rusija i u čije ime ratuje.

Ljepojević je komentarisao i čestitku ruskog vojnika sa fronta koji se obratio svojoj majci i poručio joj da ne tuguje jer je dužnost svakog Rusa da brani svoju otadžbinu.

– Istina je da ako vi ne odbranite svoj dom i svoju porodicu to niko neće drugi učiniti. Pre dve godine je bila poplava u zapadnom delu Nemačke, tamo su nepotrebno stradale 53 osobe jer su čekali da im neko pomogne. Zapad zato teško može da razume te reči Putina. Zapadni deo sveta živi u drugom ambijentu. Tamo ne postoji više termin „otac- majka“, tamo su sada samo roditelji- roditelj jedan i dva. Tu se ruši osnovni postulat ljudske prirode i ljudskog života. Priroda je regulisala da žena rađa, ona je majka i porodica je nosilac svakog društva.

-Pristup Evrope u obračunu ova dva sveta je takav da se ističe da Evropa nije dovoljno uspela da „pacifikuje“ Rusiju nakon Drugog svetskog rata, ako da je Rusija ikada ikoga napala u tom periodu.  Većina evropskog stanovništva ne želi rat sa Rusijom. Rusija u očima običnog čoveka ima neobičan status. Okarakterisana je kao romantična i mistična zemlja sa kojom se ne treba kačiti. Međutim, medijska propaganda je nemoguća, agresivna i netalentovana. Ovo nikada nije bilo.

JANJIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Rečnik kojim govori Putin je hrišćanski i njegova čestitka je prava oda ženi!“

Zapadna štampa kritikuje Rusiju da sporo napreduje na ratištu. Ljepojević smatra da ne bi trebalo ozbiljno da shvatamo te informacije.
Ovo je klasičan način ruskog ratovanja, tako je bilo i u Drugom svetskom ratu. Ona iscrpljuje i artiljerijskom paljbom izluđuje protivnika. Kad se proceni da je pravi trenutak Rusi kreću u silovitu ofanzivu. Očigledno da taj trenutak još nije došao.

O pokušaju da se izazove „obojena revolucija“ u Gruziji, Ljepojević kaže:

– „Obojena revolucija“ u Gruziji je oproban proces od strane Zapada, ali je i „pročitana knjiga“. Zapadna politika je klasična, birokratizovana. Oni ne uvažavaju da li je nešto dalo rezultat ili nije. Oni su Avganistan zaboravili. Niko ne pita šta je bilo u Iraku (najveća pljačka koju je sprovela američka vojska)…  Državni terorizam je negovan u Americi. Kada im je potrebno da se destabilizuje neko društvo, oni primenjuju terorizam i „obojenu revoluciju“. To su jedine stvari koje imaju pošto nemaju vojsku, a ekonomski potencijal im je veoma smanjen.

Ljepojević smatra da je na Zapadu skrojena nova religija, kult Ukrajine.

-Postoji tendencija da se Amerika izvuče iz ovog rata. To radi kako bi se pokrio poraz. zapad će se teško izvući i sa pažnjom se očekuje ko će prvi da „povuče nogu“ i izađe iz priče.
Prva zemlja koja će da se izvuče je Velika Britanija. Oni su vodeći ratni huškaši, ali kad dođe matematika i sagleda se realno stanje u društvu to je već nešto drugo… Nemaci bi imali najviše razloga za izvlačenje iz ove priče o ratu.  Oni čekaju da to neko drugi uradi, pa će oni za njima.  Apsurdna je situacija.

– Kanada je duboko upletena u ovaj rat u Ukrajini.  Deda kanadske šefice diplomatije Kristije Friland je bio nacista iz Ukrajine i to je opštepoznato, o tome se javno govori. Ona je velika zagovornica antiruske politike. Kanada je upletena u vrlo prljave poslove širom sveta- napominje Ljepojević.

On smatra da Zapad ima tradicionalno loše procene te je precenio i svoje vojne mogućnosti.

-Zapad stagnira u broju vojnika i sve je veći broj mladih ljudi koji odbijaju da služe vojsku. Očaj je jedan i u Velikoj Britaniji. Tamo je najmanji broj vojnika u poslednjih 200 godina. Potcenjena je na taj način i Rusija.  Sada je vreme kraha obaveštajnih službi. One su postale fabrike laži. Ovo je kraj mitova o obaveštajnim službama. Pričaju samo ono što bi neko hteo da čuje.

O uništavanju „Severnog toka“ Ljepojević kaže:
-Deo „duboke države“ više nije spreman da sledi ludilo u Ukrajinskom ratu. Ova priča o „Severnom toku“ je objava rata Nemačkoj! Ne možete da objavite  nikakvu informaciju danas a da ona nije izrežirana. Pre nedelju dana Šolc  je rekao da je Nemačka odlučna da sledi Ameriku u ratu protiv sila zla.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter