Izvor: BSC happy portal
07.03.2023 u 22:09
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zelenski i Zalužni su odlučili da se borba za Bahmut nastavi, formirali su po dve brigade!“

Široki auditorijum je bio večeras uz emisiju "Aktuelnosti".

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ ove večeri govorilo se o specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, trenutnom stanju na frontu, borbi za Bahmut,  ali i poslednjem izveštaju ministra odbrane Ruske Federacije – Sergeja Šojgua koji je istakao da je ukrajinska vojska izgubila više od 11 hiljada vojnika.

Vrhovni komandanti ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, obavestili su ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua o trenutnoj situaciji i akcionim planovima

Svoj sud na ove krucijane tematike dali su Mina Zirojević sa Instituta za uporedno pravo, Mirčeta Jokanović – pilot-pukovnik i Đuro Bilbija – portal „Fakti“ koju na veoma koncizan način dočarali trenutnu situaciju na frontu.

 

  •  Mi i dalje ne znamo koliko su zapravo gubici sa jedne ili druge strane, pitanje je i kada se sve ovo završi da li ćemo znati pravu brojku. Govori se o brojkama od 300.000 do 16.000, veliki broj je i nestalih. Zaporožje će takođe pasti u jednom trenutku. Ako ovaj rat bude trajao dugo, i ako se bude sukob ponavljao,  moraju efektivnije da delaju. – rekla je Mina Zirojević, a potom se nadovezao i Bilbija:

 

  • CNN je objavio da je do prvog marta ukrajinska vojska imala 259.000 poginulih i 83.000 onih koji se smatraju nestalima i dezerterima, 28.000 zarobljenih, sveukupno blizu 620.000. Ove brojke mogu biti samo biti veće. Velika se prašina podigla i kada je Ursula fon der Lajen rekla da je Ukrajina u februaru imala 100.000 poginulih, samo ima dupo više. Ukrajinski resurs za dalje ratovanje . Ukrajinska vojska se nije povukla iz Bahmuta, oni beže, odlaze u manjim grupama. Ostao je samo jedan put za izlaz iz Bahmuta. Savetnik predsednika Donjecke Republike Gagin je rekao da njih tamo ima deset hiljada unutra. Zelenski i Zalužni su odlučili da se borba za Bahmut nastavi, formirali su po dve brigade – objasnio je između ostalog Bilbija, a onda je reč ustupio i Mirčeti.

 

  • Ofanzivnih snaga koje su tamo bile instalirane je bilo 40.000 vojnika, nije to mala snaga. Tamo je ostala teriotrijalna odbrana koja je ni kriva ni dužna – mobilisana, to su proruski orijentisani ljudi, to je teška priča. Povukle su se specijalne jedinice. Imali su 3 linije odbrane. Bahmut je pao, ostali su da se čiste džepovi – istakao je pilot-pukovnik između ostalog na Hepi televiziji.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Zelenski i Zalužni su odlučili da se borba za Bahmut nastavi, formirali su po dve brigade!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter