Izvor: bsc happy portal
25.02.2023 u 22:05
2

SINIŠA LJEPOJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Vašington prećutkuje svom narodu da je Bajden morao da dobije dozvolu od Moskve da dođe u Kijev“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 1. dan druge godine specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Pokušaj Zapada da rasparča i uništi Rusiju ne ide po zamišljenom planu, da li postoji rezervni plan kako bi Amerika i NATO došli do svog cilja, rekli su nam večerašnji gosti emisije „Aktuelnosti“ Mladen Obradović- „Srbi za Ruse“, profesor dr Branimir Nestorović-pulmolog i Siniša Ljepojević- novinar.

Siniša Ljepojević smatra da Zapad ne odustaje od te ideje uništenja Rusije.

-To je jedna fantazija i Zapad uopšte ne odustaju od tog plana. To je jedan začarani krug samodestrukcije. U suštini plan je bio da se Ukrajina pretvori u poligon za oružani napad na Rusiju.  Krim je trebalo da bude taj poligon za NATO. Krajnji cilj tog eksperimenta u poslednjih 20 godina je stvaranje zapadnog poligona za oružani napad na Rusiju i to je Ukrajina sada.  Raspadom Sovjetoskog saveza taj plan se nije ostvario, Rusija se sačuvala. Koliko god da je Jeljcin bio smešan, on je kroz svoju budalaštinu uspeo da sačuva Rusiju. Rusi ga ne mrze uprkos tim poniženjima kroz koji su prošli zbog njegove politike. Američki krajnji cilj nije samo propast Rusie, niti kontrola resursa. Americi je Kina najveći problem.  To je dugoročni plan „duboke države“ da iz Ukrajine razbije Rusiju i kontroliše Kinu i indiju- smatra Ljepojević.

Ljepojević smatra da se NATO i Amerika, kao i sveopšti Zapad služe isključivo narativom laži i da je to njihovo glavno oružje.
– Ne postoji laž koju nisu spremni da koriste. To godinama rade Amerikanci. Poraženi su bili u Avganistanu od ljudi koji nemaju ni cipele.  Oni su predstavili da su završili misiju u toj zemlji. Predstavljaju se da su mirotvorci. Vašington prećutkuje svom narodu da je Bajden morao da dobije dozvolu od Moskve da poseti Kijev.

-Važan je apsurd da su Džozef Bajden i Zelenski sastali u Kijevu u pravoslavnoj crkvi jer je tu najsigurnije. Zapadu je ostao samo taj narativ, naravno osim mrtvih Ukrajinaca-poručio je Ljepojević.

U ovom sukobu sila Francuska glumi posrednika koja istovremeno ima veliku korist od ovog rata u Ukrajini.
-Najveći trgovac ruskog gasa su uprav francuske kompanije. Tu se radi o velikom profitu. Engleske kompanije profitiraju od ruske nafte.

Ljepojević smatra da su nerealne projekcije i strašno gubljenje vremena ono što radi spoljna politika Zapadne Evrope.

-Zapad ima potencijal destrukcije i to je veoma opasno. Ne bih vodio računa o tome šta priča bilo koji lider Evrope. Evropa je izvršila samoubistvo i tu postoji asistent. Došlo je vreme da ona bude marginalizovana i perpsektiva joj je da će biti samo poluostrvo Azije.

– Mi ne znamo kako će da dođe do kapitulacije režima u Kijevu i dok se to ne dogodi Rusija neće stati.  Držanje u neizvesnoti Ukrajinaca je način izluđivanja druge strane i mora da dugo traje da bi imalo efekta.Tu je Gerasimov ekspert i po takvoj taktici ratovanja je on prepoznatljiv.  Rusija u ovoj fazi, držanjem neprijatelja u  neizvesnosti primenjuje taj psihološki rat, ali ga koristi i za uništavanje ukrajinske infrasturkture. Svakog dana se uništi neki deo pruge ili neki drugi  infrastukturni objjekat širom velike Ukrajine.  Koliko će to trajati, mi ne znamo ali znamo da Rusija nema nameru da žuri- kazao je Ljepojević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “SINIŠA LJEPOJEVIĆ U EMISIJI „AKTUELNOSTI“: „Vašington prećutkuje svom narodu da je Bajden morao da dobije dozvolu od Moskve da dođe u Kijev“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter