Izvor: BSC HAPPY
24.02.2023 u 22:59
2

GODIŠNJICA OD POČETKA VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI! U emisiji „Aktuelnosti“: „Ako rat eskalira pojaviće se nove pukotine u NATO paktu“

U emisiji, koja je obeležila Srbiju, najtačnija analiza fronta u Ukrajini, godinu dana posle! Generali, analitičari, eksperti o novom svetskom poretku i ozbiljnoj pretnji trećeg svetskog rata!

Večerašnje specijalno izdanju emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji posvećeno je godišnjici rata u Ukrajini.

Prisećali smo se kako je sve počelo i dati su odgovori na neka važna pitanja kroz analizu toka događaja. Hoće li kraj specijalne vojne intervencije biti propast Zapada, promena geopolitičke scene ili početak Trećeg svetskog rata?

U trećem delu emisije su gostovali:Siniša ljepojević-novinar, Bojan Dimitrijevi- ekonomista i Aleksandar Pavić- politikolog.

Oni su komentarisali šta je to donela Minhenska konferencija.

GODIŠNJICA OD POČETKA VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI! U emisiji „Aktuelnosti“: „Putin je ukrao šou Bajdenu!“

Ljepojević smatra da ona nije donela apsolutno ništa i da je ona postala jedna apsurdna tvorevina.

– Ona je osnovana da sačuva mir i da se na globalnom nivou raspravlja kako da se on održi.  Međutim, Minhenska konferencija je danas jedna ratno-huškaška konferencija.  Na njoj se govorilo samo o ratu u Ukrajini i to je stanje duha jedne globalističke institucije. Postojala je nada da će se nešto desiti. Bez druge strane (Rusije) ona nije ni mogla da bude uspešna. Postala je manifestacija zapadne arogancije i bahatosti. Zapad živi u ilizujama.  Ukrajina neće pobediti u ovom ratu. Posle Davosa, ovo je još jedan primer kako takve insitucije gube svoj značaj-napomenuo je Ljepojević.

On napominje da sve zemlje nekadašnjeg Varšavskog pakta nemaju kapacitete da se suprotstave Rusiji, osim Poljske koja je lider u tome.
– Te zemlje jesu korpus NATO-a, međutim i Poljska je smanjila broj vojnika koji bi mogla da da Ukrajini. prvo je rekla da će dati 200. 000 vojnika, a sada je smanjila na 100. 000. Rumunija ima kapacitete jer je velika zemlja, ali nema snagu.  SAD jedino veruju u veliko savezništvo sa Rumunijom i Poljskom.

Ljepojević smatra da Boris Džonson ima izglede da postane sledeći generalni sekretar NATO-a jer je veoma vešti u komunikaciji, ali da to nije mnogo izvesno  jer se za njegovo ime vezuju brojni skandali.
– Voleo bih da to postane Džonson, jer bi to bio nagoveštaj kraja NATO-a – kazao je Ljepojević.

GODIŠNJICA OD POČETKA VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI! U emisiji „Aktuelnosti“: „Ovo je treća i poslednja faza Hladnog rata“

Pavić ističe da Zapad upotrebljava agresivnu retoriku koja vodi u eskalaciju sukoba.

-„Dubola država“ ne trpi dijalog. To nam je pokazala Minhenska konferencija. Mislim da bi oni voleli da postoji dijalog ali ne smeju od gazde u Vašingtonu. Ponašaju se kao pokorena Evropa iz Drugog svetskog rata i ne smeju da kažu šta stvarno misle. Zelenski je bio na prošlogodišnjoj konferenciji. Šolc je odvraćao Zelenskog od NATO-a, ali je Zelenski to odbio. Šolc je „dobio po ušima“ i dignut je Severnii tok u vazduh. Nije bilo političke volje za dijalogom.

On smatra da jedino mađarska kao deo istočnog krila NATO-a može još da kaže šta misli.
–  NATO iscrpljuje kapacitete za ratovanjem. Najbolji instrument Amerike su zemlje iz Varšavskog pakta. To je Poljska i ona je kolovođa, a drugi koriste priliku da izvuku maksimum od Amerike. Nadaju se nekim povlasticama, da obezbede povoljnije oružje.  ugarska ima problem sa nestabilnim vladama kao i Rumunija jer narod neće da ratuje sa Rusijom. Ako rat eskalira biće novih pukotina u NATO paktu-smatra Pavić.

Aktuelnosti/Happy tv/printscreen

Dimitrijević smatra da je svet na prekretnici u međunarodnim odnosima.

-Unipolarni svet odlazi na đubrište istoije i rađa se novi svet koji ide u pravcu multipolarnosti i ravnopravnosti. Neke alternativne institucije koje se grade to i demonstriraju. Postojeće pokazuju svoju nemoć. U ekonomskim i međunarodnim isntitucijama moraće da se grade drugačiji odnosi na bazi dijaloga. Rusija paralelno sa ovim ratom pokušava da svori taj novi svet. Zato je i dobila podršku ostatka sveta. Iz tog razloga i Davos i Minhenska konferencija imaju sve manji značaj.

– U ekonomskom smilsu sabotaža Severnog toka je uticala i na Nemačku. Tako je sprečena saradnja sa Rusijom. To je ključni faktor značajnog ekonomskog razvoja Nemačke- cement saradnje sa Rusijom. Taj potez je u  ekomoskom smislu ravan katastrofi i ne samo za Nemačku već i za dobar deo Evrope.  Ovo je fatalan potez za kredibilitet NATO-a i američke saveznike. Svi se plaše američke moći i njenih instaliranih mehanizama. Sve veći broj zemalja je protiv takve vrste politike koja ne preza od terorističkih napada-poručio je Dimitrijević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “GODIŠNJICA OD POČETKA VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI! U emisiji „Aktuelnosti“: „Ako rat eskalira pojaviće se nove pukotine u NATO paktu“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter