Izvor: BSC HAPPY
24.02.2023 u 22:11
1

GODIŠNJICA OD POČETKA VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI! U emisiji „Aktuelnosti“: „Putin je ukrao šou Bajdenu!“

U emisiji, koja je obeležila Srbiju, najtačnija analiza fronta u Ukrajini, godinu dana posle! Generali, analitičari, eksperti o novom svetskom poretku i ozbiljnoj pretnji trećeg svetskog rata!

Večerašnje specijalno izdanju emisije „Aktuelnosti“ na Happy televiziji posvećeno je godišnjici rata u Ukrajini.

Prisećali smo se kako je sve počelo i dati su odgovori na neka važna pitanja kroz analizu toka događaja.

Hoće li kraj specijalne vojne intervencije biti propast Zapada, promena geopolitičke scene ili početak Trećeg svetskog rata?

U drugom delu emisije su gostovali: Ljubinka Milinčić- urednica „Sputnjika“, Dragan Petrović-politikolog i Branko Lukić-advokat.

GODIŠNJICA OD POČETKA VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI! U emisiji „Aktuelnosti“: „Ovo je treća i poslednja faza Hladnog rata“

U ovom ratu u Ukrajini postoji više od dveju zaraćenih strana, napominje Petrović.

-Kijev je nepopustiv, nema kompromisa.  Ako bismo imali vremeplov pa da se vratimo u januar mesec 2021. ili 2022. godine videli bismo da je Ukrajina daleko bolje prošla.  Ona se nalazi u vrlo teškoj poziciji i ona je sve teža i teža.

Petrović smatra da će Rusija zadržati pripojene oblasti i da ne vidi zbog čega Kijev veruje da može da povrati Krim.

On smatra da je ta ideja nerealna i da će se u budućnosti još neke oblasti pripojiti Ruskoj Federaciji.

-Bajden zapostavlja američke građane i njegova politika stavlja akcenat na pomoć Ukrajini.  Iza Bajdena je duboka država.  U  ovom slučaju njegova adminsitracija se bazira na konfliktu, dok Trampova zagovara drugačiju spoljnu politiklu – ističe Petrović.

– Rusija je velika sila. Ovo podseća na Prvi svetski rat i predtsavlja rat iscrpljivanjem.  U svemu možemo da pronađemo američki interes, ali se postavlja pitanje koji je interes drugih evropskih f+država poput Francuske ili Italije koje i same imaju velikih problema zbog pružanja pomoći Ukrajini- zaključuje Petrović.

Happy Tv

Ljubinka Milinčić smatra da Amerika je tu da komanduje, a Zelenski da sluša i upoređuje Ukrajinu sa kockarem koji će ostati bez kuće.
-Amerika je zaradila u ovom sukobu. Ona je daleko i već je ostvarila svoj glavni cilj da odvoji Evropu od Rusije. Tako je osakatila Evropu za čitavu deceniju. Evropa je vazal koji mora da sluša. Amerika nema bez čega da ostane i mnogo je lako ratovarti tuđom vojskom na tuđoj teritoriji.

Ona smatra da običnog Amerikanca najviše zanima sopstveni život, a ne spoljna politika.
-Amerika gubi primat u svetu. Ona se ponaša kao sve sile na izmaku. Interes njenog naroda nije važan dok opet ne postane glavna svetska sila. Zamena primarne važnosti.

Milinčić napominje da su Minski sporazumi garantovali opstanak Luganska i Dionjecka da ostane u sastavu Ukrajine. Trebalo je samo da dobiju autonomni status i tako Ukrajina ne bi izgubila teritoriju. To bi bile tamnpon zone koje bi svima odgovarale osim Amerikancima.

-Bajden je došao da holivudski poentira. Putin je ukrao šou Bajdenu jer ne znamo šta je američki predsednik ispričao. Ono što je Putin ispričao ceo svet je pratio sa pažnjom. Svu i su zapamtili izlazak iz START programa. To je važna stvar. Kijev je Holivud, a Varšava je sledeća koja bi mogla da primi udar i on je došao da im saopšti da se pripreme na to.  Amerikanci nemaju nameru da izmiču. Poljska se dobro snalazi i ide ispred drugih evropskih zemalja po tom pitanju. Dobro je pripremljena. Narod ne želi da uđe u sukob, ali je ona jedina zemlja u Evropi koja bi ušla u sukob sa Rusijom- rekla je Milinčić.

Lukić podseća da je Amerika ta koja promoviše i sprovodi ratove širom sveta.

-Ona živi od rata i ne može da dozvoli da dođe do mira. Ona je kreirala i ovaj rat da bi odvojila Evropu od Rusije ali i da bi povećala profit. Iznenadilo me kada sam saznao da tri finansijske kuće Amerike  poseduju skoro sve medijske kuće na Zapadu. U isto vreme poseduju i vojno- industrijski kompleks u SAD. Oni su medijski naterali Evropu da uđe u rat i da isporučuju tenkove. Sprega medija i vojno- industrijkog kompleksa je vrlo opasno. Ne vidim da će skoro doći kraj tome- napominje Lukić.

– Poseta Bajdena Ukrajini i Poljskoj je čin sopstvene političke promocije. To je početak kampanje za sebe ili za nekog drugog iz redova demokrata. On misli da to čini zbog sebe. Međutim, vidimo da demokrate baš i nisu za to da se  Bajden ponovo kandiduje. Ni jedan republikanac takođe nije za to. Ovo jei deo političke kampanje i guranje Ukrajine dublje u sukob- kaže Lukić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “GODIŠNJICA OD POČETKA VOJNE OPERACIJE U UKRAJINI! U emisiji „Aktuelnosti“: „Putin je ukrao šou Bajdenu!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter