Izvor: Živim.gloria.hr
30.03.2024 u 20:10
0

DŽOAN KOLINS BLISTA I U 90. GODINI: Čudo od žene! Ovo je njena tajna dugovečnosti i lepote

Godine su samo broj. Mnogo je važnije kako izgledate, kako se osećate i ponašate, rekla je nedavno 90-godišnja glumica Džoan Kolins, koju mnogi pamte iz doba serije Dinastija.

Ovu tvrdnju potvrdila je u poslednjoj objavi na Instagramu dok je večerala u veselom društvu, među kojima je bio i poznati i podjednako vremešni glumac Majkl Kejn (91). Mnogi su se ponovo zapitali u čemu je tajna njene vitalnosti.

Podsetimo se kako je ova Engleskinja, rođena 23. maja 1933. godine, proživela podjednako dramatičan život iza kamera kao i uloge koje je oličavala. Udavala se pet puta, a iz tih brakova imala je troje dece. Godine 2022. proslavila je 20 godina braka sa svojim mužem, 32 godine mlađim, Persijem Gibsonom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan Collins (@joancollinsdbe)

Aleksis Karington Kolbi bila je njena najzapaženija uloga u kultnoj dramskoj seriji Dinastija, za koju je osvojila Zlatni globus 1983. godine. Pored toga, pojavila se u gostujućoj ulozi u poznatim filmskim remek-delima Zvezdane staze i Betmen. U svojim 50-im, Džoan je zauzela tron seks simbola i pojavila se na stranicama magazina Plejboj, a interesovanje javnosti za nju nije prestalo ni decenijama kasnije.

Među najvažnijim savetima protiv starenja Džoan ističe nošenje zaštitne kreme.

– Od svoje 20. godine ne izlazim iz kuće bez adekvatne zaštite od sunca – rekla je za časopis Iou.

Ova rutina se poštuje i danas. Uz to, ova dama je disciplinovana kada je šminka u pitanju. Ne ide na spavanje bez prethodnog dobrog čišćenja lica i nanošenja hidratantne kreme. Ovu rutinu joj je usadila majka dok je bila tinejdžerka.

– Tada žene nisu bile zavisne od televizije, Instagrama i Tvitera i drugih mreža. Pročitala sam da je prosečno vreme provedeno pred svim ovim ekranima dva do četiri sata dnevno. Ako ste među njima, nemate baš mnogo vremena za vežbanje ili negu kože – iskrena je Kolinsova.

Kada je reč o društvenim mrežama, Džoan nije uskratila fanove da dokaže da su godine samo broj i da svaka žena može da uživa u bikiniju. Važan je, smatra ona, stav koji je podelila kroz snimak na kome se prikazuje kako uživa na suncu na jugu Francuske.

Kolins takođe ima zanimljiv pogled na botoks.

– Bez noževa! Imao sam botoks jednom, pre mnogo godina. Uopšte mi se ne sviđa. Ipak, ja sam glumica, logično je da moram da imam izraze lica – rekla je ona za Dejli ekspres.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan Collins (@joancollinsdbe)

Uravnotežena ishrana

Svoj mladalački izgled glumica je pripisala i uravnoteženoj ishrani.

– Kvalitet onoga što jedete je jednako važan kao i kvalitet proizvoda koje koristite. Trudim se da jedem uravnoteženu ishranu. Verujem da je avokado veoma koristan i verujem u uzimanje vitaminskih suplemenata kao što su vitamin C, E i omega 3-masne kiseline – rekla je ona za Dejli mejl.

Ova vitalna glumica je dodala da veruje da će zbog svoje ishrane, nege kože i navika u vežbanju živeti još dugo. Svoj tajni recept je podelila sa drugima.

– Treba vam upola manje hrane kada dostignete 50. nego što vam je bilo potrebno kada ste imali 25 godina. Isto tako, potrebno vam je upola manje kada napunite 75. Nijedna dijeta nije poželjna, jedini ključ je da smanjite količinu hrane koju jedete. Jedite kuvana jaja i brokoli, a ako volite slatko, grickajte još malo brokolija – smeje se.

Budi srećan

Pored pokušaja da se držite podalje od nezdrave hrane i vežbanja najmanje tri puta nedeljno, ključ mladosti zapravo dolazi iznutra.

– Rođen sam sa genom sreće i genom energije. Iskreno, život me čini srećnim. Ništa ne bi bilo servirano, u stvari, ceo život sam vredno radila. Uprkos tome, zahvalna sam i svako jutro se budim sa mišlju koliko sam srećna. I dalje sam u kondiciji i zdrava – kaže ona.

Pravi primer prave dugovečnosti

Zbog svega navedenog, a najviše zbog svog odnosa prema životu, Džoan Kolins, svojim nesalomivim duhom, zaraznim šarmom i neuporedivim talentom, opravdano ostaje trajni simbol elegancije, gracioznosti i vanvremenske lepote. Uprkos industriji poznatoj po svojoj prolaznoj prirodi ona ostaje primer istinske dugovečnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter