Izvor: BSC Happy/Nportal
26.06.2023 u 14:36
0

U HRVATSKOJ PROTESTUJU ZBOG NARODNJAKA: Smetaju im Džinović, Lukas i Karleuša

"Gradonačelniče Ivanoviću, zašto ste dozvolili nastup Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu?"

Festival „Island of Love“ održava se na dalamtinskom ostrvu Barbarinac u Kaštelanskom zalivu, koje se nalazi na listi preventivno zaštićenih dobara.

Među brojnim izvođačima koji će nastupiti na ovom festivalu u narednim mesecima, pominju se pevači Aca Lukas, Haris Džinović i Jelena Karleuša.

Domovinski pokret Kaštela s tim u vezi oglasio se na Fejsbuku, a gradonačelnika Kaštela, Denisa Ivanovića, upitao – zašto je dozvolio njihov nastup.

„ŽELI DA SAČUVA IDENTITET“: Gradonačelnik Pule zabranio koncert folk muzike

„Gradonačelniče Ivanoviću, zašto ste dozvolili nastup Karleuše i Ace Lukasa na Barbarincu? Ostrvce Barbarinac je arheološko nalazište sa morskom i kopnenom arheološkom zonom u Kaštelanskom zalivu. Omiljeno je izletište Kaštelana, Vranjičana, Solinjana i Splita. I ovog leta postaje mesto zabave, a „Island of Love“ na ostrvu Barbarinac godinama je tehno žurka oaza koja se posećivala i pamtila po dobroj zabavi. Ove godine „Island of Love“ ugošćuje Jelenu Karleušu, Acu Lukasa i Harisa Džinovića. Kaštelanski zavičajni pokret smatra da ovaj muzički izraz ne pripada našem podneblju i da moramo sačuvati mediteransku i evropsku kulturu kojoj pripadamo“ navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter