Izvor: daily mail
13.02.2024 u 04:39
0

NE TREBAJU MI GLUPE NAGRDE: ‘Lijam Galager šokirao je fanove svojom bizarnom reakcijom na nedavnu nominaciju Oasis za Rokenrol Kuću slavni

Liam Gallagher šokirao je fanove svojom bizarnom reakcijom na nedavnu nominaciju Oasis za Rokenrol Kuću slavnih 2024.

Oasis, koja se razišla 2009. nakon ogorčene svađe između braće Liama i Noela, nominovana je zajedno sa Šer, Marajom Keri, Ozijem Ozbornom i nekoliko drugih talentovanih muzičara.

GODIŠNJICA SMRTI VELIKE DIVE SRPSKOG FILMA: Ime je menjala više puta, a zbog velike traume je osedela u nekoliko minuta

Međutim, kantautor Liam (51) nije bio srećan kada je čuo da je njegov bivši rok bend u trci za nagradu.

Liam je odgovorio tvitovanjem: ‘Jebote, kuća slavnih rokenrola puna je BUMBAKLARTA LG k.’

Jedan fan je doveo u pitanje njegovu reakciju na X, ali Liam je objasnio: ‘Iskreno, osećam da ima nešto veoma riblje u tim nagradama

Dolivajući ulje na vatru, Liam je nastavio: ‘Ne treba mi neka jebena nagrada od nekog gerijatra u kaubojskom šeširu.’

Drugi obožavalac je pitao da li će neko od članova benda Oasis prisustvovati ceremoniji, a Liam je iskoristio priliku da malo zapita brata Noela: ‘Mali momak voli da se druži sa poznatim ličnostima pa bi verovatno otišao.’

U subotu, institucija sa sedištem u Klivlendu objavila je da su Maraja Keri, Šer, Peiter Frempton, Kool & the Gang, Leni Kravic, Šinejd o Konor, Oasis, Ozi Ozborn nomovani za ovogodišnje laureate

Pored toga, Dejv Metjuz Bend, Mari J Bliž, Eric B. & Rakim, Jane’s Addiction i A Tribe Called quest su ponovo nominovani nakon što nisu uspeli da dobiju učešće u svojim poslednjim nominacijama.

Da bi se kvalifikovao, muzička grupa mora da je objavila svoju prvu pesmu 1999. godine ili ranije.

„Ova izvanredna lista nominovanih odražava različite umetnike i muziku koju Kuća slavnih rokenrola odaje počast i slavi“, rekao je Džon Sajks, predsednik Fondacije Rokenrol kuće slavnih u saopštenju za javnost.

„Nastavljajući u pravom duhu rokenrola, ovi umetnici su kreirali sopstvene zvuke koji su uticali na generacije i uticali na bezbroj drugih koji su krenuli njihovim stopama.“

wikipedia

Više od 1000 članova međunarodnog glasačkog tela umetnika, profesionalaca muzičke industrije i istoričara u Kući slavnih glasaće za klasu kandidata za 2024. godinu.

Primljeni će biti objavljeni krajem aprila, a godišnja ceremonija će se održati na jesen u Klivlendu.

Noel i Lijam Galager navodno će se suočiti dok se bore za uspeh na top listama u dve različite supergrupe.

Braća, koja su godinama bila u svađi, obojica su napravili solo karijere otkako su napustili Oasis i sada su spremni da okušaju sreću sa novim bendovima.

Liam je udružio snage sa zvezdom Stoun Roses Džonom Skvajerom na novom albumu, dok se 56-godišnji Noel udružio sa Šonom Rajderom iz Happi Mondaisa.

Kako piše The Sun, Noel i Šon su snimili pesmu Domino Bones (Gets Dangerous) koja će se pojaviti na debi albumu Šonove supergrupe Mantra Of The Cosmos.

Izvor je rekao: „Noel i Lijam su oduvek bili konkurentni u svojim muzičkim karijerama i obojica su jedni drugima dobacivali neke šale o svom solo radu.

wikipedia

To rivalstvo sada prerasta u bitku supergrupa. Prvi singl Liama i Džona, Just Another Rainbov, izlazi sutra, a album se očekuje tokom leta.

„To će biti isto vreme kada će Mantra Of The Cosmos objaviti svoje, a Dinamo Bones će biti na albumu. Noel i Šon su već neko vreme razgovarali o zajedničkom radu i sada su zvanično registrovali pesmu.’

Šonova supergrupa takođe uključuje drugu zvezdu Srećnih ponedeljka Bez zajedno sa Endijem Belom iz Rajda i Oasis i Zakom Starkijem iz grupe The Vho.

Mantra Of The Cosmos objavili su svoj debitantski singl Gorilla Geurilla prošlog leta koji su debitovali na londonskom mestu The Bok.

Noel i Lijam su se vređali još otkako su se Oasis razišli na svom poslednjem koncertu u Parizu – Rock En Seine – 2009. godine nakon raspada u bekstejdžu.

wikipedia

Prema izveštajima, izbila je svađa, a Liam je vitlao Noelovom gitarom „kao sekirom“.

Bila je to kap koja je prelila čašu za duo i nastup je otkazan, zajedno sa ostatkom turneje.

Noel je tada izdao izjavu: „Sa malo tuge i velikog olakšanja vam mogu reći da sam večeras napustio Oasis.

„Ljudi će pisati i reći šta im se sviđa, ali ja jednostavno nisam mogao da radim sa Liamom ni dan duže.“

Duo je brzo otišao svojim putem kada se bend raspao i od tada traje njihova zloglasna decenijska svađa.

Međutim, nedavno je otkriveno da su braća popravljala stvari nakon što se Noel razveo od njegove supruge Sare Mekdonald u novembru.

Izvori koji poznaju braću i sestre kažu da je razlaz imao „trenutni uticaj“ na odnose između Liama i Noela, koji su sada „bliži nego što su bili godinama“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter